İnce Ekranlar: Elektronik lens yerine yazılım

INB Vision firmasının araştırmacıları bir yazılım yardımıyla dijital resimlerin kalitesini iyileştirmek istiyorlar. Program, dijital veri aktarımını düzelten bir filtre olarak kullanılıyor ve net olmayan hemen hemen tüm resim parçalarını düzeltiyor. Böylece, kenarlardaki netlik bozuklukları veya ren

İnce Ekranlar: Elektronik lens yerine yazılım

INB Vision yöneticisi Stefan Schünemann, kullanım alanın ise çok çeşitli olduğunu söylüyor. Örneğin, şu ana kadar yüksek görüntü kalitesi elde edilemeyen arkadan projeksiyonlu televizyonlarda kullanılabilecek.

Schünemann, dijital resim iyileştirmesi sayesinde bu tür büyük cihazlar için çok az sınır görüyor. Bilim adamı, bu teknolojiyi kullanan 50 Inch ekranların yakında düşük fiyatlarla yüksek görüntü kalitesi sunacaklarından emin.

INB Vision başka bir kullanım alanı olarak da arabaları gözüne kestirmiş. Schünemann, ileride arabalarda 10 veya daha fazla sayıda mini kamera kullanılabileceğini düşünüyor. Örneğin, bu kameralar elektronik dikiz aynası görevi görebilirler. Optimize edilmiş görüntülerin değerlendirilmesi ile bilgisayar, şoföre “tavsiyeler” de bulunabilir veya yaklaşan araçlar hakkında uyarılar verebilir.

Okuyucu Yorumları