İnceleme: SONY Handycam HDR-TG3E

Sony'den dünyanın en küçük Full HD Handycam'i: HDR-TG3E'yi inceledik...

Dünyanın en küçüğü testte

Kutu içeriği
SONY Handycam HDR-TG3E
SONY Handycam HDR-TG3E için AC-L200 ŞARJ CİHAZI
NP-FH50 6,8 V Lithium Batarya
4 GB Memory Stick Pro
Masaüstü şarj, veri aktarım istasyonu
Veri aktarım, televizyon çıkış, 5.1 ses çıkış ve USB kabloları
Deri askı kayışı

Genel özellikler
- Çizilmeye karşı dayanıklı üstün sert kaplama ile saf titanyum gövde
- Çıkarılabilir bellek çubuğu üzerine tam HD uyumlu (1920×1080) piksel kayıt
- 10x optik yakınlaştırma ile Carl Zeiss Vario-Tessar objektif
- Net fotoğraf ve video dengesi için Super SteadyShot optik görüntü dengeleme
- Video ve fotoğraflar için Yüz Algılama
- 4 Milyon piksel fotoğraf kaydı ve film kaydı sırasında çift kayıt işlevi
- 2,7 inç Clear Photo LCD Plus dokunmatik ekran
- Mikrofon ile 5,1 saran ses kaydetme
- Kolay arama için yüz dizini ve film şeridi dizini

HD görüntü kaydı için en ekonomik çözüm

HD görüntü kaydı için en ekonomik çözüm

Sony'nin geliştirdiği, dünyanın en küçük Full HD Handycam'i HDR-TG3E, şimdiye kadar ki en küçük, en ince ve en hafif tam HD sayısal video kamera olarak video çekme deneyimini sunuyor. En ince konusundaki liderliğini sürdüren Sony, en küçük olma konusunda liderliğini geçtiğimiz günlerde Toshiba'nın Gigashot A100F'sine kaptırsa da; görünüm olarak şık, hafif ve kullanması zevkli bir kamera HDR-TG3E.

Cihaz üzerindeki mikrofon ile 5,1 kanal saran ses ve (1920x1080) piksel Full HD- Tam Yüksek Çözünürlüklü görüntü kalitesi ile yaşamınızın en güzel anlarını kaydetmeyi vaat ediyor.

Kamerada gerçek mobilite

Kamerada gerçek mobilite

HDR-TG3, saf titanyum gövdesi ve çizilmeye dirençli üstün kaliteli sert kaplaması ile, gövdesinde saf titanyum kullanan dünyanın ilk kamerası olma özelliğine de sahip. Cihazı taşımak çok ama çok kolay. Hafif bol bir kot pantolon giymişseniz, cebinizde eski model bir mobil telefon ağırlığı hissedercesine taşıyabilirsiniz. Daha önce hiç video kamera kullanmamış olsanız bile, 2,7 inçlik dokunmatik ekranı açar açmaz kayda hazır hale geliyorsunuz.

Kayıt, hafıza, görüntü ve diğer donanım özellikler

Kayıt, hafıza, görüntü ve diğer donanım özellikler

HDR-TG3E, 4 GB'lık bir hafızayla sunuluyor, bu da tam 2 saat video kaydı anlamına geliyor. İsterseniz 16GB'lık bir bellek çubuğu ile 5 saat 55 dakikaya kadar full HD film (LP konumunda) kaydedebiliyor. Tam HD görüntü kalitesi ile hayatın tüm detaylarını olduğu gibi çekebilen HDR-TG3E, bu özelliğini Exmor teknolojili ClearVid CMOS algılayıcı ve BIONZ görüntü işlemcisi ile sağlıyor. TG3E, fotoğraf durumunda yüksek çözünürlüklü 4 milyon piksel, HD video kaydı sırasında 2,3 milyon piksel fotoğraf çekilebiliyor.

Fotoğraf ve görüntü kalitesi bildiğiniz Sony kalitesi. Yüz Tanıma Teknolojisi (Face Detection) ve Dinamik Aralık Geliştirici (DRO) özelliği hem fotoğraf hem de video çekimlerinde pozlama ve diğer ayarları otomatik olarak yapıyor.
HDR-TG3E mükemmel görüntü kalitesinin yanı sıra, ses kalitesiyle de fark yaratıyor. Yeni model, 5.1 kanal sayısal saran ses kalitesi sunuyor. Ayrıca modelin daha canlı diyaloglar için yaklaştırma yapılan kişi ya da objeye odaklanan bir otomatik yakınlaştırma mikrofonu bulunuyor.

Kaydedilen dosyalar DVD'ye veya bilgisayarın sabit diskine de yedeklenebiliyor. Dosyalar bilgisayara aktarıldıktan sonra Picture Motion Browser yazılımı ile takvim görünümünde tarihe göre düzenlenebiliyor. Ayrıca Harita (Map) görünümü seçeneği, bir GPS ünitesi ile birlikte kullanıldığında fotoğrafların ve videoların çekildiği yerleri gösteriyor. HDR-TG3E sahip olduğu BRAVIA Sync teknolojisi sayesinde HDMI kablosu ile herhangi bir BRAVIA Sync. uyumlu TV'ye bağlandığında tüm oynatma fonksiyonları TV'nin uzaktan kumandası ile kontrol edilebiliyor.

Sonuç olarak...

Sonuç olarak...

Sonuç olarak; özel günlerinizi, anılarınızı kaydetmek, sonra da evinizdeki yüksek çözünürlüklü plazma ya da LCD televizyonlardan en kaliteli şekilde için biçilmiş bir kaftan HDR-TG3. Tam dolu bir batarya ile tam 2 saati aşkın Full HD-Tam Yüksek Tanımlı video kaydedilebiliyor. Gerek görüntü kalitesi, gerek ürünle birlikte gelen video aktarım aparatlarının çeşitliliği, gerekse donanım boyutları cihazı diğerlerinden farklı kılmaya yetiyor. Sony Eurasia tarafından 1,777 TL + KDV fiyatla satılan cihazı farklı mecralarda daha uygun fiyatlara da bulmak mümkün.

Okuyucu Yorumları