İndirin: PDF yazılımı Foxit yenilendi...

Adobe Reader alternatifi Foxit'in yeni sürümü yayınlandı, 3 kritik açık kapatıldı. İndirin, deneyin

Yeni Foxit hazır!

Pek çok kişi tarafından PDF dokümanlarını görüntülemek için en iyi Adobe Reader alternatifi olarak gösterilen Foxit'te uzun bir süredir güvenlik açığı sorunu yaşanıyor. Üstelik bir değil, iki değil, tam üç kritik açık söz konusu. Foxit, bu hafta üç açığı da kapatacak acil bir yama yayınladı ve güvenlik sorununu giderdi.

Açıklardan ilki JBIG2 resim sıkıştırma formatı ile ilgili. Aynı format ile ilgili bir sorundan Adobe Reader da muzdarip. Ocak ayında hacker'ların keşfettiği sorunu Adobe'nin de önümüzdeki günlerde bir yama ile kapatması bekleniyor. Foxit'in sorunu da JBIG2 ile ilgili olmansa rağmen problemi farklı. Ama Foxit'teki açıkların ortaya çıkmasında Adobe'nin JBIG2 sorununun payı büyük. Çünkü Foxit araştırmacıları Adobe'nin sorununu duyduktan sonra Foxit'te de benzer bir açık olup olmadığı merak edip, detaylı bir inceleme yapınca bahsi geçen üç sorunu tespit etmişler.

Foxit'in diğer iki güvenlik açığı ise programın beklenmeyen bir hata vererek kapanmasına veya hacker'ların bu yöntemi kullanıp araya girerek sisteme müdahale edebilmelerini sağlıyor.

Foxit'in daha güvenli olan yamanmış sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları