İndirmeniz tamamlanınca PC'niz kapansın!

PC'nizi indirdiğiniz dev dosyalar için gece açık mı bırakıyorsunuz? O halde bu ipuçları size göre!

Download çılgınlarına özel!

Dosya indirme işlerinizi gece yapıyor ve PC'nizi bu iş için açık bırakıyorsanız, indirmeleriniz bittiğinde bilgisayarınız muhtemelen açık kalıyor ve bunun sonucu olarak elektrik tüketmeye devam ediyordur. Ancak sizinle paylaşacağımız bazı ipuçları ile indirmeler bittiğinde PC'nizi otomatik olarak kapatabilir, hem elektrikten tasarruf edebilir, hem de belki de daha sessiz bir ortamda uyuyabilirsiniz.

SmartPower

SmartPower ile bilgisayarınızın ne zaman kapatılacağını ayarlayabilir, işlemciniz kullanılmadığında otomatik olarak kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Bilgisayarınızı belirli bir saatte kapatmak için Schedules sekmesini kullanın ve yeni bir "Power off" kuralı ekleyin. Kural için normalde yattığınız zamanı seçin. Şimdi Networks sekmesine gidin ve "Stay on..." kutcuğunu işaretleyin.

Böylece ağ trafiği belirlediğiniz eşik değerinin ("Threshold") altına düştüğünde ve belirli bir süre böyle devam ettiğinde, PC'niz kapatılacaktır. Eşik değerinin sadece indirme değil, göndermeyi de içine alan bir değer olduğunu aklınızda bulundurun. Dolayısıyla bir Torrent indirmesi bittiğinde karşıya yükleme devam edeceğinden, SmartPower ağınızın etkin olduğunu düşünebilir. Bunun üstesinden gelmek için Torrent istemcinizde bir karşıya yükleme kısıtlaması belirleyebilir, SmartPower'daki eşik değerini karşıya gönderme hızınızdan yüksek bir değere ayarlayabilirsiniz.

AMP WinOFF ve entegre kapatma işlevleri

AMP WinOFF ve entegre kapatma işlevleri

AMP WinOFF

AMP WinOFF da belirli koşullar gerçekleştiğinde PC'nizi kapatabilen bir uygulama. AMP WinOFF, ağ etkinliğine dair kapatmalarda daha esnek ayarlar sunuyor. Örneğin kapatma koşulu olarak sadece indirme etkinliğine bakabiliyorsunuz (SmartPower'daki indirme+gönderme koşulunun aksine).

PC'nizin başından ayrılıyorsanız ve indirmeniz bittiğinde PC'nizin kapatılmasını istiyorsanız AMP WinOFF sizin için daha uygun olabilir. SmartPower ise PC'nizin kapanması için belirli bir saat ayarlamanıza ve indirme yapmadığınızda onu kapatmanıza izin veriyor.

Entegre kapatma seçenekleri

Dosya indirme programlarının çoğu, indirmeniz tamamlandığında PC'yi otomatik olarak kapatmaya yönelik seçenekler sunuyor. Örneğin uTorrent'de Seçenekler > Otomatik kapatma menüsü altında indirmeniz tamamlandığında çeşitli eylemlerin gerçekleştirilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Kullandığınız programın içerisinde "tamamlandığında komut çalıştır" şeklinde bir seçenek varsa, bilgisayarınızı kapatmak için kullanacağınız komut aşağıdaki gibidir:

shutdown.exe /s

PC'zi tamamen kapatmak yerine "hazırda beklet" işlevini kullanmak isterseniz

shutdown.exe /h

komutunu kullanmanız yeterli.

Okuyucu Yorumları