inFamous 2 Türkçe olarak geliyor!

Sony, oyunseverlerin uzun süredir beklediği oyunu Türkçe olarak piyasaya sürüyor! İşte o oyun...

Dev oyun Türkçe olarak geldi!

İlk kez Mayıs 2009'da çıkışı ile oyunseverlerin kalbini hemen kazanmayı başaran, çoğu oyun mecrası tarafından 10 üzerinden 9 gibi yüksek bir puan ile taçlandırılan ve dünya çapında yaklaşık 2 milyon satış adetlerine ulaşan inFamous macerası, Empire City'de, kahraman Cole önderliğinde, kaldığı yerden başladı. Sony de, efsane oyun Killzone 3'ten sonra şimdi de başka bir efsane olan inFamous 2'yi tam iki yıl aradan sonra, Türkçe dublajla beraber PlayStation 3 meraklılarıyla buluşturmak için özel bir organizasyon düzenledi. Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, oyunun yanı sıra Sony PlayStation eğlence grubunun yeni dönem hedefleri de paylaşıldı.

"Türkiye'de yüzde 43 büyüdük, yeni hedefimiz büyümeyi yüzde 64'e çıkarmak"

Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli, geçmişten günümüze PlayStation'ın satış başarısını değerlendirdiği konuşmasında şunları ifade etti: "Sony olarak, PSP, PS2, PS3 ve PS Move oyun konsollarında küresel olarak 2010 yılında 2009 yılına göre yüzde 5'lik bir küçülme yaşarken, Türkiye'de yüzde 43'lük bir büyümeye ulaştık. Bu rakamlar bize, tüm Sony dünyasında Türkiye olarak çok başarılı bir yılı geride bıraktığımızı gösteriyor. 2011 için dünya çapında konsol büyümesi yüzde 2 iken, Türkiye'de bu alanda hedefimiz geçtiğimiz yılın başarısını da katlayarak, yüzde 64'lük bir büyüme sağlamak. Oyunlara baktığımızda ise 2010 yılında, 2009 yılına göre küresel olarak yüzde 8'lik bir büyüme varken, Türkiye'de bu oranın yüzde 90 civarında olduğunu görüyoruz. Bu sene için oyunlarda küresel büyüme hedefi yüzde 1 iken, Türkiye'de hedefimiz yüzde 95 oranında büyümek. Türkiye'de oyun sektörüne yaptığımız yatırımlar, öncü yaklaşımımız ve tüm kullanıcılarımızın desteği ile bu hedefimize çok hızlı bir şekilde ulaşacağımıza dair inancımız tam."

Sony, Türkçe oyun hasretini giderdi

Sony, Türkçe oyun hasretini giderdi

Sony, Türkçe oyun hasretini giderdi

Türkiye'nin, Sony dünyasında her zaman çok değerli bir pazar olduğunu vurgulayan Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli, "2011 yılını, biz ve tüm oyun camiası için çok önemli oyunlardan biri olan Killzone 3 ile hem Türkçe hem 3D olarak açtık. Böylece Türkiye'de yaşayan oyun tutkunlarının Türkçe oyun hasretini giderdiğimizi gösterdik. inFamous, oyun dünyasının heyecanla beklediği ve bizim için de son derece önemli oyunlardan bir diğeri. Serinin ikinci oyununu da tamamen Türkçe olarak, severleri ile buluşturuyoruz ve iki yıl beklediğinize değecek bir kahramanlık öyküsü ile oyunu kaldığı yerden başlatıyoruz. inFamous 2, gerçek bir süper kahraman hikayesi ve bütünüyle bir sinema şöleni yaşatıyor. Gerek oyun gerekse karakter her daim interaktif bir şekilde oyuncu ile iletişim kuruyor. Bu anlamda da hikayenin sonu, tamamen kahramanın seçimleri ile doğru orantılı. İyi ya da kötü tarafta olmayı seçmek oyuncuya; size bağlı. Çünkü kahraman sizsiniz" dedi.

Kahraman olmak elinizde

İlk kez Mayıs 2009'da "Bu bahşedilmiş bir yetenek mi yoksa bir lanet mi? Siz karar verin. Kahraman olmak bir seçenektir" sloganıyla hayranları ile buluşan inFamous, Empire City'de geçer. Empire City'de büyük patlamalar, yoluna çıkan ne varsa siler süpürür, ortada yalnız bir adam kalmıştır. Mucizevi şekilde hiçbir zarar görmeden tarumar olmuş şehrin ortasında kalmıştır, bu da muhteşem güçlerinin sonucudur. Satış rakamları Avrupa'da 886,325, Amerika'da 954,000'lere ulaşan inFamous, yaklaşık 2 milyon adetlik satış rakamı ile oyunseverlerin favorileri arasında yer almayı başardı.

Oyun kaldığı yerden başladı: "Büyük güçler büyük sorumluluklar getirir"

Sony'nin sevilen oyunu inFamous'ın devamı niteliğindeki ikinci oyunda da ana kahraman Cole MacGrath'ı ve onun elektrikli güçlerini kontrol ediyorsunuz. Yalnızca PlayStation sahiplerine özel olarak üretilen inFamous 2, devasa yaratıkların ve mutasyona uğramış bir sürü kötü adamın olduğu fantastik bir dünyada geçiyor. Açık uçlu bu dünyada istediğiniz her yere gidebilir ve çeşitli görevleri yerine getirebilirsiniz. Yapacaklarınız ve alacağınız kararlar özel güçlerinizi ve en önemlisi kaderinizi belirleyecek. Ünlü bir süper kahramandan bize kalan özlü sözü hatırlayalım: "Büyük güçler büyük sorumluluklar getirir."

Tamamen Türkçe

Sony, oyunu tamamen Türkçe bir şekilde piyasaya sürüyor. Karakterler arasındaki diyalogları ve menüleri kaçırmak mümkün değil. Böylelikle oyunu kendi dilimizde oynamanın keyfine varacağız.

Kendi görevlerinizi tasarlayın

Kendi görevlerinizi tasarlayın

Kendi görevlerinizi tasarlayın

inFamous 2'nin efsanevi ortamında kendi görevlerinizi tasarlayabiliyor ve bunları İnternet üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz. Karakterleri, düşmanları, dostları, devasa dünya üzerindeki herhangi bir yeri ve daha önemlisi hayal gücünüzü kullandığınızı düşünün. Artık ipler sizin elinizde. Üstelik başkalarının yaptığı görevler sayesinde oyunu uzun süre oynayabilirsiniz.

Hikaye devam ediyor

İlk oyunu deneme fırsatı bulanlar inFamous 2'den oyuna devam edebiliyor. Seriye yeni başlayacakların da endişe etmesine gerek yok. Oyuna başladığınız anda geliştirilmiş hikaye sizi adeta içine çekiyor. Maceraya verdiğiniz kararlarla siz şekil veriyorsunuz.

Yepyeni bir güç sistemi ve silah, parmaklarınızın ucunda
inFamous 2, karşınıza çıkan tüm engelleri aşıp, yok edecek nitelikte, tamamen yenilenmiş bir güç sistemi ile karşınızda. İster elektrik tornadoları ister kinetik darbe gücü ile düşmanlarınıza arabaları fırlatın. Sonra yolculuk boyunca karşınıza çıkan müttefiklere karşı buz ve ateş güçlerinizi kullanarak, onları bertaraf edin. Ve, yakın dövüş kabiliyetini artırma özelliği ile oyuna katılan Amp adlı yeni silahınızla, daha önce benzeri görülmemiş şiddet ve mesafedeki bir eylemin tam ortasında olacaksınız.

Gerçekçi grafikler

Kahramanınızın özel güçleriyle televizyon ekranınız renkten renge geçiyor. Hareketli sahneler ve dur durak bilmeyen aksiyon hem oynamak hem de izlemek için nefis görüntüler sunuyor. Oyun içerisinde iyi veya kötü yönde yapacağınız seçimler sayesinde ateş veya buz gibi güçlerin sahibi olacaksınız. Buna göre de grafikler daha da şenlenecek.

İyi kahraman mı, kötü kahraman mı? Sen hangisisin?

inFamous 2, çok özel seçeneklerle geliyor. Oyunun çıkış tarihi olan 8 Haziran ile 10 Haziran arasında, inFamous 2 hayranlarına, iki özel edisyon sunuluyor. DUALSHOCK 3 Wireless Controller oyun paketinde, hayranlara, inFamous 2 oyunu ile sınırlı sayıdaki kırmızı ve mavi DUALSHOCK 3 Wireless Controller'dan birini seçme şansı sunuluyor. Kırmızı olan kötülüğü, mavi olan da iyiliği temsil ediyor. Kendini bu emsalsiz süper kahramanlık oyununa adamış olanlar, oyunun "Özel" ve "Hero" sürümlerini ele aldıktan sonra heyecan verici içerik ve aksesuarların keyfini çıkarıyor. Kahramanlar, 320 GB'lık PS3 inFamous 2 Özel Paketi ile kendi kaderini kendi çizerek, kabiliyetlerini geliştiriyor.


Teknik Özellikler

Platform: PS3
Tür: Macera/Aksiyon
Üretici: Sucker Punch Productions
Dağıtıcı: Sony Computer Entertainment
Detaylar: Facebook.com/Playstationturkiye

Daha ayrıntılı bilgi için:
tr.playstation.com

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları