İnfronic’ten Linux işletim sistemli notebook

Acer’ın Türkiye distribütörü İnfronic, Acer’ın yeni taşınabilir bilgisayarı olan TravelMate 2353LC modelini hem Linux hem de Microsoft Windows işletim sistemi seçeneği ile satışa sunuyor. Linux işletim sistemli modelin satış fiyatı 899 dolar.

İnfronic’ten Linux işletim sistemli notebook

İnfronic, Acer’ın yeni taşınabilir bilgisayar modeli olan TravelMate 2353LC’yi Linux işletim sistemi seçeneği ile satışa sunuyor. Açık işletim sistemlerini tercih eden ya da taşınabilir bilgisayarda düşük fiyat seçeneği bulmak isteyen tüketicilere yönelik olarak bu yeni modeli hem Linux hem de Microsoft Windows işletim sistemleri ile satışa sunduklarını söyleyen İnfronic Ürün Müdürü İlhan Aydın, “Linux işletim sistemi, 10. yılını kutlarken Türkiye’de de giderek daha fazla tercih edilir oldu. Linux işletim sistemini tercih eden ve taşınabilir bilgisayar almak isteyen tüketiciler için Acer’ın giriş seviyesi yeni modelini Linux’lu olarak da satışa sunmaya karar verdik” diyor. İnfronic’in Türkiye geneline yayılmış tüm dağıtım kanalında Acer TravelMate 2353LC modelini isteyenler Linux, isteyenler Microsoft Windows XP Home ya da XP Pro işletim sistemleriyle satın alabilecekler.

Giriş seviyesi bir ürün olmasına rağmen Acer TravelMate 2353LC’de 802.11g kablosuz ağ desteği bulunuyor. Böylece ürün kablosuz ağ kurulmuş olan bir ortamda kullanılabiliyor. Ürünün bu özelliği ile özellikle küçük ofisler tarafından tercih edilmesi bekleniyor.

Acer TravelMate 2353LC modelinin bazı teknik özellikleri ve fiyatı ise şöyle:

Acer TravelMate 2353LC

- Intel Celeron Mobile 1.5 GHz işlemci,
- 15 inç XGA renkli TFT LCD ekran,
- Entegre 802.11g Wi-Fi kablosuz LAN,
- 256MB bellek,
- 40GB sabit disk,
- 64MB DVMT VGA,
- Combo (DVD / CD-RW) sürücü,
- Soundblaster Pro uyumlu 3D 16 bit ses kartı, stereo hoparlör,
- 56k faks/modem, 10/100Mbps LAN
- VGA-Video port, 3 adet USB 2.0 port,
- Türkçe Q klavye, touchpad mouse,
- Li-Ion pil,
- 2.91 kg ağırlığında,
- Linux’lu Fiyatı: 899 USD+KDV
- Microsoft XP Home’lu Fiyatı: 999 USD+KDV
- Microsoft XP Pro’lu Fiyatı: 1,049 USD+KDV.

Okuyucu Yorumları