İngilizce ve Almanca, Türkiye'den mi geldi?

İngilizce ve Almanca, binlerce yıl önce Anadolu'da mı ortaya çıktı? İşte çok ilginç bir araştırma!

İngilizce Türkiye'den mi?

Hint-Avrupa dillerinin kökenlerini araştıran dil bilimciler, virüslerin de birbiriyle ilgisini bulmakta kullanılan bir yönteme başvurarak ilginç bir gerçek saptamış olabilirler.

Virüslerin birbiriyle olan alakasını çözmekte kullanılan "viral modelleme"yi kullanan Auckland Üniversitesi araştırmacıları, İngilizce ve Almanca gibi dillerin 8.500-9.500 sene önce ilk olarak Anadolu'da, bugün Türkiye'nin bulunduğu bölgede kullanıldığını ortaya çıkardılar. Hint-Avrupa diline ait 103 eski ve yeni temel kelimeyi ele alan araştırmacılar, yıl ve konumun Anadolu teorisiyle eşleştiğini söylüyor.

Araştırmacıların hipotezi, dillerin tarımın Balkanlar yoluyla Avrupa'ya genişlemesi ve 5.000 yıl önce batı Avrupa'ya ulaşmasıyla yayıldığını söylüyor. Araştırmacılar, teorilerini genetik ve iskelet ölçüleriyle destekliyorlar. Bu ise Avrupalıların genlerine Anadoluların katkısının bulunduğu anlamına geliyor.

Aynı takım daha önce de Anadolu fikrini evrimsel biyoloji yöntemleriyle ortaya atmıştı, ancak dil bilimcilerin tümünü ikna etmeyi başaramamıştı. Science dergisinde yayınlanan araştırmaya bu adresten ulaşılabiliyor.

Okuyucu Yorumları