İngilizler önce oy verdi, sonra Google'a sordu...

İşte dünyanın en garip Google haberi: İngilizler önce oylarını verdiler; sonra Google'a girip ne için oy verdiklerini aradılar!

Oyunu veren Google'a koştu!

Şimdiden son yılların en önemli politik olaylarından biri olarak tarihe geçen İngiltere'nin "Brexit" kararının, yani referandum sonunda ortaya çıkan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının yankıları sürmeye devam ederken, Google arama trendleri hadiseye farklı bir boyut kazandırdı. Ada ülkesi geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen referandumun ardından oy çoğunluğuyla Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldı.

Fakat, Google arama motorunda söz konusu referandumdan sonra İngiltere'den yapılan aramalarda "Avrupa Birliği nedir?" ifadesinin trend olması da oldukça tuhaf bir ironi oluşturdu.

Referandumun sonuçlarının resmi olarak açıklanmasından sonra yapılan bu aramalarda Birleşik Krallık'taki internet kullanıcılarının "AB nedir?" sorusunun ardından en çok "AB'den ayrılırsak ne olur?" sorusunu arattığı ortaya çıktı. İkinci soru, oylamalar bittikten sonra Google'a yüzde 250 oranında daha fazla soruldu.

Referandumun İngiltere üzerinden yapılan Google aramalarındaki diğer dikkat çekici etkileri ise ülkenin para biriminin durumu, "altın satın alma", "İrlanda pasaportu alma", "Gibraltar'a taşınma" gibi ifadelerdeki yoğun artış olarak yansıdı.

Okuyucu Yorumları