İngiltere'de HTC One Mini satışı yasak!

HTC'nin son dönem modellerinden birine, çok ciddi bir satış yasağı geldi!

HTC'ye satış yasağı şoku!

Nokia'nın İngiltere'de HTC'ye açtığı dava, Nokia lehine sonuçlandı. HTC'nin, Nokia'ya ait patentleri HTC One Mini modelinde izinsiz kullandığını öne süren Nokia'nın iddiasının kabul edilmesiyle İngiliz mahkemesi, HTC'ye İngiltere'de One Mini modelini satmayı yasakladı.

İngiltere'de ortaya çıkan bu sonuç, Nokia'nın diğer ülkelerde açabileceği mahkemeler için de örnek teşkil ederse, HTC'nin tüm dünyada One Mini satışı yasaklanabilir. Daha da kötüsü, HTC'nin amiral gemisi olan One modeli için de Nokia'nın benzer bir dava açması, HTC için büyük bir yıkım anlamına gelecek.

Öte yandan, büyük nakit sıkıntısı çeken ve iflasın eşiğinde dolanan HTC için, sevilen bir modelinin İngiltere gibi önemli bir pazarda satıştan çekilmesi, önemli bir nakit akışı kaybı anlamına geliyor ve bu bile HTC için yeterince ağır bir yük.

Nokia ise şimdiden HTC One modeli için dava açmaya kazanıyor zira HTC'nin One modelinde kullandığı mikrofonun, Nokia'ya ait bir patenti ihlal ettiği iddia ediliyor.

HTC, İngiliz mahkemelerinin aldığı karardan sonra, patente konu olan çipin One Mini modelinden çıkarılacağını ve alternatif bir çip kullanılacağını belirterek, Nokia patentini ihlal etmeyen yeni One Mini modelinin yakında yeniden İngiltere'de satışa çıkacağının altını çizdi.

Okuyucu Yorumları