İngiltere, Windows XP'den vazgeçemedi!

Birleşik Krallık, hızdan ziyade güvenliği tercih ediyor.

Windows XP'den vazgeçemedi!

İngiliz Savaş ve araştırma gemisi HMS Enterprise'de görüldüğü üzere Boatnot Royal Navy sınıfı araçlar; hala Windows ME, XP hatta Apple Macintosh'un eski bir sürümününden faydalanıyor. Ancak her şey göründüğü kadar dehşet verici değil. Gemide araştırma yapan muhabir, savaş gemisi HMS Enterprise'da kaldığı birkaç gün boyunca, mürettebatın geminin ağlarında hangi sistemin çalıştığını sordu.

Cevap son derece ilginçti. Komutan, yarı şaka yarı ciddi "Dünyanın geri kalanından 5-10 yıl geride kaldık" ifadelerini kullandı. Windows Enterprise 2003 yılında inşa dilmiş ve BT altyapısının büyük bir kısmı, o zamana kadar yeni işletim sistemleri ile güncellenmişti.. Dahili ağ, Savunma Bilişim Altyapısı, diğer şeyler ise Windows 7, Windows XP ve Windows ME yapılarına sahipti.Komutana neden güncel işletim sistemi kullanılmadığında, komutan omuz silkerek yanıt verdi: "Çünkü işe yarıyor."

Windows ME, 2006'da genişletilmiş destek süresinin sonuna ulaştı. XP, her ne kadar güçlü bir işletim sistemi olsa da, 2014 yılında sonuyla buluştu. Windows 7, 3 yıldan fazla bir süre boyunca unutuldu. Enterprise konusunda da yeni hiçbir şey yok. Bununla birlikte, yaşına bakılmaksızın, tüm IT kitleri, gerektiğinde güvenilir bir şekilde çalıştığı için kullanılıyor. Geminin silah mühendisliği departmanından Uzman Parry, "Bu yapı tamamen bağımsız ve dış dünyayla bağlantılı değil. Tüm USB bağlantı noktaları kilitlendi" açıklamasında bulundu. Gemideki CD / DVD-RW sürücülere neredeyse hiç kimse erişemezken, gemideki farklı ağlar birbirleri ile iletişim kurmuyor ve personele DII şebekesinden denizcilik ekipmanı ekipman ağına veri aktarmaya çalışmamaları emrediliyor. Geminin Baltık Odasındaki araştırma verileri, köprüden çıkan anket çizelgesi ofisine bağlıyken, Warship Electronic Chart Ekran ve Bilgi Sistemi (WECDIS) navigasyon yazılımı aktif durumda.

Gemide Twitter, Facebook, Instagram gibi uygulamar da kullanılamıyor. Kısacası eski ama son derece güvenilir mimariler tercih ediliyor.

Okuyucu Yorumları