Insider'lara Windows 10 yapısı yağacak!

Microsoft, Windows 10 için gaza basacağının ilk sinyallerini, Inisder'lar için verdi!

Yeni yapı yağacak!

Microsoft kısa bir süre önce Windows 10 için ilk Redstone güncellemesi (RS1) olma özelliğini taşıyan 11082 yapı numaralı teknik ön izleme sürümünü yayınlamıştı. Yeni yapı Fast Ring halkası üzerindeki Insider'lar için artık kullanılabilir durumda ancak hızlı dağıtım halkasının da zaman zaman biraz yavaş işlediği oluyor.

Daha doğrusu kullanıcılar bazen birkaç hafta bekleyebiliyorlar ancak Microsoft yetkilisi Gabe Aul artık "daha hızlı" Fast Ring yapılarının hazırlanması gerektiğinin farkında olduklarını, yayınladığı bir blog yazısında dile getirdi.

Aul, kriterleri gözden geçirdiklerini ve Ocak ayıyla birlikte teknik önizleme yapılarını Windows Insider kullanıcılarına daha hızlı şekilde sunacaklarını söyledi. Microsoft'un kendi iç halkasıyla paralel işleyecek hızlı dağıtım süreci, yeni yapıların kullanıcılarına sunulmadan önce daha sınırlı bir kontrol sürecine tabi olması anlamına geliyor. Bu da yayınlanan yapıların daha fazla sorun içerebileceğini gösteriyor.

Gabe Aul, bununla başa çıkmak için hazır olmayan kullanıcıların Fast Ring halkasından çıkmalarını öneriyor. Aul bunun için Windows Update'in Gelişmiş ayarlar bölümünde yer alan "Slow Ring" seçeneğini etkinleştirmelerini öneriyor.

Okuyucu Yorumları