Instagram artık Twitter'dan daha büyük!

Facebook'un açık ara lider olduğu sosyal ağların dünyasında, Twitter için tehlike çanları çalıyor!

Taşlar yerinden oynuyor!

CEO Kevin Systrom'un yayınladığı bir blog yazısına göre, Instangram'ın aktif kullanıcı sayısı, Twitter'ı geçmiş durumda. Fotoğraf ve video paylaşım platformu, 300 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip iken, Twitter'ın sahip olduğu kullanıcı tabanı 284 milyonu gösteriyor. Ancak platformun sahip olduğu kullanıcı tabanı, her ne kadar büyük bir artış göstermiş olsa da, ana firması olan Facebook'un 1.3 milyarlık kullanıcı sayısının yanında halen çok düşük bir seviyede bulunuyor. Ayrıca Systrom'un söylediğine göre, bu kullanıcıların her gün yükledikleri fotoğraf ve video sayısı 70 milyonu geçiyor.

Sayılar bu kadarla da sınırlı değil. Instagram, Twitter'dan fazla kullanıcıya sahip olmanın yanı sıra, daha hızlı bir büyüme de göstermekte. Instagram, 150 milyon gibi önemli bir dönüm noktasına ulaştığı geçtiğimiz güz mevsiminden beri sahip olduğu aylık aktif kullanıcı sayısını ikiye katlamış durumda. Twitter, 2012 yılının aralık ayında 200 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı ancak o andan itibaren yavaş bir artış gösterdi.

Systrom, sayıların dışında bir de Instagram'ın özellikle son zamanlarda büyük sorun yaşadığı "spam hesaplar" konusuna değindi: "Instagram'ı gerçek tutmak kritik bir konu – (Instagram) gerçek insanların gerçek anları paylaştığı bir yer."

Bu problemlerin çözümü olarak ise Systrom, Instagram'ın yakın zaman içerisinde ünlüler, sporcular ve markalar için "onay rozetleri" sunacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları