Instagram Bağış Çıkartması Özelliğini Hazırlıyor

Instagram'ın uygulama kodlarında rastlanan bir özellik, Instagram'ın hayırseverlik ve bağış alanındaki planlarını açığa çıkardı!

Instagram bağış özelliği kazanacak!

Facebook'un sosyal medya ağında yardım kampanyası aracı, tanıtılmasının ardından kişisel sebepler veya kâr gütmeyen kuruluşların kampanyaları için toplamda bir milyar dolardan fazla para toplanmasını sağladı. TechCrunch'ın haberine göre Jane Manchun Wong ve Ishan Agarwal, Instagram'ın Android uygulamasının kodlarını inceledi ve Facebook'un bağış çıkartması adı verilen ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların hikayelerinde kullanabileceği bir çıkartmayı kullanıcılarına sunmayı planladığını ortaya çıkardı.

Bu fikir, Facebook'un Topluluklar Zirvesi etkinliğinde ortaya çıkmıştı. Facebook adına söz alan bir yetkili, "Kullanıcılarımız yılın ilerleyen zamanlarında yardım kuruluşlarına para toplamak için Instagram Hikayeleri'nde bağış çıkartmalarını kullanabilecek" ifadeleriyle sunulması planlanan bu yeni özelliği tanıtmıştı.

Bu tür bir araç, Instagram'ın imajı adına olumlu yönde bir gelişme olabilir. Sosyal medya ağı son zamanlarda siber zorbalık, siyasi propaganda ve kullanıcılarının psikolojisi üzerindeki tehlikeli etkileri ile eleştirilerin odağı olmuştu. Bu durum, ağın üzerindeki geliştirme çalışmaları adına yeni potansiyel imkanlar doğurması açısından dikkat çekici. Bağış çıkartması, kişisel bağış işlemleri için GoFundMe veya Ko-Fi'nin yanı sıra Facebook'un kendi bağış uygulamaları ile bağlantı kurabilmeleri açısından kullanım alanını genişletebilir. Instagram bu alandaki gelişmesi Snap ile karşı karşıya gelecek gibi görünüyor. Snapchat, gizli iletişimi odağına alan yapısı ile belirli kişilerin "sadece hayranlar için" içerik üreterek bunları belirli bağış miktarları karşılığında paylaşmalarını sağlayarak kendisine ait özel bir konuma sahip.

Ancak Facebook'un para transferi ve alışverişler konusundaki tutumu, bu noktada tekrar devreye giriyor. Facebook'un kredi kartı bilgilerini uzun ve çileli bir süreç sonucunda ancak siliyor olması, çoğu kullanıcı için platformun bu özelliğini kullanmamak adına yeterli bir sebep olabilir. Bu durumun Instagram çıkartmaları için geçerli olup olmayacağı ise kullanıcıların aklını karıştıran başka bir durum.Instagram üzerinde alışveriş halihazırda "tehlikeli" bir süreç zira tek dokunuşla yapılacak bağışlar, kredi kartı güvenliği açısından da sakıncalı bir durum doğurabilir.

Instagram'ın bu sebeple kredi kartı detayları konusunda açık olması, bu özelliğin başarısı açısından önemli olacak. Eğer Facebook, bağış konusunda dürüst bir durum takınıyorsa kredi kartı bilgilerinin platform üzerinden silinmesinin de kolay bir sürece dayalı olması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları