Instagram Canlı Yayın Yapmaya Hazırlanıyor!

Instagram, henüz sınırlı sayıda kullanıcıyla olsa da, bir önemli özelliği daha test etmeye başladı!

Instagram'a beklenen özellik geliyor!

Popüler fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram da artık canlı video yayını yapan platformlar arasındaki yerini almaya hazırlanıyor. Bu özelliği aktive eden kullanıcılar canlı video yayını seçeneğini artık Stories özelliğinin bir parçası olarak görebilecek. Canlı yayınlar, "Go Insta!" şeklinde bir ifadenin yer aldığı büyük kırmızı bir butona dokunulduğunda başlatılacak.

Konuyla ilgili Instagram'dan henüz resmi bir açıklama gelmediği için bu özelliğin şu aşamada bütün kullanıcılara sunulup sunulmayacağı belli değil. Henüz test aşamasında olan ve sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan özellik yeterince ilgi görmezse; bu anlamda aslında Periscope ve Facebook'la bir rekabete girmeyi planlayan Instagram'ın ondan vazgeçme olasılığı da var.

Bu doğrultuda The Verge'e konuşan bazı kaynaklar ise canlı yayın özelliğinin gerçekten de Instagram'ın hedeflediği yenilikler arasında yer aldığını belirtiliyorlar. Instagram'ın bu özelliği ayrıca kullanıcıların sanal gerçeklik teknolojilerine ilgi göstermeleri için bir araç olarak gördüğü de öne sürülenler arasında. Sanal gerçeklik konseptinin Instagram'ın yanında Snapchat, WhatsApp, Facebook, Twitter ve diğer birçok platformda yakında belirleyici bir rol oynaması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları