Instagram düşüşte mi?

Son yaptıklarıyla büyük tepki toplayan internet devi, iddiaya göre akıl almaz bir düşüş yaşıyor!

Büyük düşüş başladı (mı?)

Facebook tarafından satın alındıktan sonra Instagram'ın geleceğinin nasıl şekilleneceği merak ediliyordu. Ünlü fotoğraf paylaşım sitesi henüz popülerliğini yitirmese de yavaş yavaş sorgulanmaya başlanır bir platform haline geldi. Bunun nedeni ise şirketin geçtiğimiz günlerde değiştirdiği gizlilik şartları.

Gelişmeleri takiben New York Post'ta yayımlanan AppData verilerine göre, Instagram kullanıcılarının dörtte biri ünlü siteyi terk etti. AppData temsilcisine göre, kullanıcıların gemiyi terk etmesindeki en büyük etken yine gizlilik şartlarının değişmesi oldu.

Konuyla ilgili derhal açıklama yapan bir Instagram yetkilisi ise verilerin tamamen asılsız olduğunu iddia etti. Instagram yetkilisi bu konuda haklı olabilir zira AppData, verilerini doğrudan Instagram üzerinden değil; Facebook üzerinden yapılan giriş ve çıkışlardan yola çıkarak oluşturuyor.

Hangi taraf haklı bilinmez ancak yaşanan gelişmelerden etkilenen isim sonuçta Facebook oldu. AppData'nın raporu New York Post'ta yayımlandıktan sonra şirketin hisseleri yüzde 1'lik düşüş yaşadı.

Okuyucu Yorumları