Instagram Stories, Chrome eklentisiyle web'de!

Instagram'ın Snapchat esintili yeni özelliği Stories, bu Google Chrome eklentisi sayesinde masaüstüne geldi!

Instagram'ın yeni özelliği, Chrome'da!

Instagram'ın Snapchat benzeri yeni özelliği Stories'in platform tarafından web ortamına ne zaman getirileceğini merak ederken, birileri duruma çoktan el attı bile. Alec Garcia adlı bir geliştirici tarafından hazırlanan Chrome IG Story eklentisi sayesinde kullanıcılar artık söz konusu gönderileri tarayıcı konforunda da görebilecekler.

Bir Google Chrome eklentisi olan bu araç sayesinde Instagram 'hikayeleri' tıpkı mobil uygulamada olduğu gibi akışın en üstünde görülecek. Diğer yandan eklentinin sunduğu işlevselliğin telefondakiyle yine de biraz farklı olduğunu da ekleyelim.

Bir profil resmine tıkladığınızda bu kullanıcının "Story'si" ekrana geliyor, ve ardından aşağı yukarı ok tuşlarıyla kaydırma yapabiliyorsunuz fakat o esnada gördüğünüz ekrandan çıkmadığınız sürece bir sonraki gönderiye geçmenizin bir yolu yok.

Dolayısıyla bu eklentinin elbette bazı açılardan mobildeki kadar etkili bir konfor sunmadığı da ortada. Instagram'ın Stories özelliğini resmi olarak tarayıcılara sunup sunmayacağını ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları