Instagram, Stories sayesinde uçuşa geçti!

Snapchat'i kopyalamakla eleştirilse de Instagram, sunduğu yeni özellikle birlite adeta uçuşa geçti!

Instagram, uçuşa geçti!

Facebook bünyesinde yer alan Instagram, Snapchat'in en popüler özelliklerinden birinin bir benzerini kullanıma sunmasından yalnızca iki ay sonra dikkat çekici bir ilgi görmeye başladı. Konuyla ilgili BuzzFeed'e açıklama yapan Instagram CEO'su Kevin Systrom, kullanıcıların 24 saat sonra kaybolan video ve resim dizileri paylaşmalarını sağlayan Instagram Stories özelliğinin günde 100 milyon izleyiciye ulaştığını açıkladı.

Bu özelliğin gördüğü ilginin de yardımıyla, Systrom altıncı yıl dönümünü kutlayan popüler fotoğraf paylaşma uygulamasının günlük 500 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını duyurdu.

Instagram, geçtiğimiz Ağustos ayında Stories özelliğini duyurduktan sonra Snapchat'i kopyaladığı gerekçesiyle yoğun bir eleştiriye maruz kalmıştı. En büyük özelliği geçici video ve fotoğraf paylaşımı olan Snapchat'in özellikle genç kullanıcılar arasında oldukça popüler olduğu biliniyor. Snapchat tarafından yayınlanan verilere göre platform ABD'deki 18 ve 34 yaş arasındaki bütün kullanıcıların yüzde 41'ine günlük düzeyde erişim sağlıyor.

Okuyucu Yorumları