Instagram Yeni Paylaşımlara Öncelik Verecek

Instagram'ın iyiden iyiye "çorbaya" dönen sistemi artık yenilere öncelik verecek!

Instagram'dan yenilere öncelik

Instagram'ın gönderileri tarihi sıraya göre göstermiyor olması, uzun zamandır kullanıcıların canını sıkıyor. Haber akışı algoritmasının tuhaf yapısı, doğum günü, yıl dönümü partisi, tatil fotoğrafları ve evlilik paylaşımları gibi zamanlaması önemli gönderileri birkaç gün geç görmenize sebep oluyordu. Neyse ki Instagram yeni yaptığı açıklamada bu sorunu çözecek iki değişikliği duyurdu.

Birincisi, Instagram şu an 'Yeni Gönderiler' seçeneğini test ediyor. Bu özellik sayesinde haber akışınıza bir anlamda "reset" atıyorsunuz. Tuşa dokunduğunuz anda haber akışınızın en üstüne geri dönüyor ve en yeni paylaşımları görebiliyorsunuz.

İkinci özellik ise, sizi herhangi bir zahmete sokmadan haber kaynağınızda en önce en yeni gönderileri görmenizi sağlayacak. Yani Instagram'ı açtığınızda en yakın zamanda paylaşılan içerikleri göreceksiniz, önceki algoritmadan farklı olarak ne kadar beğeni ve paylaşım aldıkları dikkate alınmayacak.

Instagram, bu yeniliklerle kullanıcı tecrübesini tazelemeyi umuyor. Şirketin açıklamasına göre şu an dahili test aşamasında olan bazı yeni özellikler de bulunuyor, ancak bunların ne olduğunu öğrenebilmek için biraz daha beklememiz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları