Instagram'da Büyük Değişim Zamanı!

Instagram kurucularının yönetimdeki rollerini bırakmalarının ardından, sosyal ağ devinde büyük bir değişim yaşanıyor.

Instagram'da büyük değişim

Geçtiğimiz ay Instagram'ın ortak kurucuları Mike Krieger ve Kevin Systrom ani bir şekilde firmadan ayrılmışlardı. Yeni yapılan duyuru ile şu anda firmanın Ürün Yardımcı Başkanı Adam Mosseri'nin yönetim koltuğuna geçeceği söylendi.

Instagram'dan önce 2008 yılında Facebook'a katılan Mosseri Haber Akışı ve arayüz tasarımı ekiplerinin başında VP olarak görev alıyordu. Ancak Mayıs ayında Mark Zuckerberg'in firmayı yeniden yapılandırma çalışmasının bir parçası olarak Instagram'a geçiş yapmıştı.

Yapılan basın açıklamasında Krieger ve Systrom Instagram'dan ayrılmalarını resmi olarak duyururken, yerlerine geçecek olan Mosseri'nin yeteneklerini özel olarak vurguladılar. Mosseri'nin güçlü tasarım geçmişi ve ürün odaklı bakış açısı da özel olarak belirtildi.

Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındığından beri büyük oranda bağımsız çalışmaktaydı ve ön yüzde Facebook ile büyük bir bağlantısı bulunmuyordu. Ancak Mosseri'nin Facebook ile bağı düşünüldüğünde bu durumun artık değişmesi söz konusu olabilir gibi gözüküyor ve iki firma hizmetleri arasında daha fazla paslaşma yaşanabilir...

Okuyucu Yorumları