Instagram'da Güncelleme Krizi!

Instagram'a sessiz sedasız gelen güncelleme, bir anda büyük bir krizin doğmasına yol açtı. Sonrasında ise geldiği gibi sessiz sedasız ortadan kayboldu

Instagram'da güncelleme krizi

Herkese dağıtımı yapılmasa da, Türkiye'de muhtemelen hiç bir kullanıcıya ulaşamamış olsa da, dün Instagram'da küçük çaplı bir güncelleme krizi yaşandı. Facebook, Instagram uygulaması için bazı kullanıcılara bir güncelleme yayınladı ve olanlar bundan sonra oldu.

Güncelleme, Instagram arabiriminde radikal bir değişiklik yapıyordu. Yukarıdan aşağıya doğru kayan fotoğraflar, güncelleme ile birlikte yana doğru kaydırılan bir yapıya büründü. Hatta bir fotoğrafın üzerine tıkladığınızda da diğer fotoğrafa geçiş yapılabiliyordu. Aynı Hikayeler arasında geçiş yapıldığı gibi...

Ancak bu güncellemeyi yükleyenler, kısa süre içinde tepki gösterdi. Twitter üzerinde yapılan yorumların neredeyse hepsi olumsuzdu. Bu olumsuz yorumlar yapılırken Facebook, aniden Instagram'ı eski haline döndürdü ve bu kriz de "şimdilik" sona ermiş oldu.

Facebook cephesinden yapılan açıklamada güncellemenin bir test güncellemesi olduğu, çok az sayıda kullanıcıya gönderilmek istendiği ancak yanlışlıkla fazla sayıda kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Peki ama bu güncelleme neden sessiz sedasız bir biçimde, bir anda geri çekildi. Bize sorarsanız gelen tepkiler, yeni tasarımın daha doğmadan ölmesine neden oldu. Ama karşımızda duranın Facebook olduğunu da unutmamak lazım; gelen tepkilere rağmen yakında aynı tasarımı kalıcı hale getirirlerse de şaşırmamak lazım.

Okuyucu Yorumları