Instagramda hayat kolaylaştıran güncelleme

Instagram'ın son sürümü, popüler uygulamanın kullanımını biraz daha kolaylaştırdı!

Instagram'da yenilik var

Instagram'ın en son güncellemesi, hangi fotoğrafların Fotoğraf Haritanıza (Photo Map) yükleneceğini seçme yeteneğinizi kaldırıyor ve bir konum ile etiketlenmiş olan bütün fotoğraflar otomatik olarak haritanıza ekleniyor.

Fotoğraf Haritası, kullanıcıların istedikleri konum etiketli fotoğrafları ve tam olarak ne zaman orada olduklarını seçerek haritalarına eklemelerine imkan tanıyordu.

Bu özellik, eğer bir fotoğraf çekip etiketlediyseniz, ancak profilinizin "özel" olarak ayarlanmamış olmasından dolayı tam konumunuzu paylaşmak istemiyorsanız oldukça işe yarar oluyordu.

Bu haftanın uygulama güncellemesi ise "Fotoğraf Haritasına Ekle" tuşunu, kullanıcılara belirgin bir uyarı vermeden kaldırdı ve artık, bir konum ile etiketli olan tüm fotoğraflar otomatik olarak haritanıza ekleniyor. Bir Instagram sözcüsünün The Next Web'e söylediğine göre bu değişiklik, kullanıcıların daha kolay bir şekilde fotoğraflarına konum eklemelerini sağlamak için gerçekleştirilmiş durumda.

Ayrıca Fotoğraf Haritası'nın yardım sayfası da değişiklikleri yansıtması adına değiştirildi. Ancak çoğu kişinin hâlâ değişikliklerin farkına varmamış olma ihtimali, en önemli tehlike gibi gözüküyor.

Tabii ki eğer fotoğraflarınızı etiketli tutmak istiyorsanız, Instagram fotoğraflarınızı Fotoğraf Haritanız'dan çıkarmanıza izin veriyor. Ancak bu işlem biraz uzun bir süreç içeriyor.

Profil sayfanızdan haritanıza geçmeniz, düzenle seçeneğini seçmeniz ve ayrılmasını seçmek istediğiniz fotoğrafları (hepsini seçme seçeneğiniz bulunuyor) seçebiliyorsunuz. Son olarak da bitirme ve onaylama tuşlarını tıklamanız yetiyor.

Okuyucu Yorumları