Instagram'da yeni algoritma dönemi başladı!

Instagram'da paylaşılanlar, kullanıcılara artık kronolojik bir biçimde gösterilmeyecek!

Instagram yine değişti!

Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram geçtiğimiz Mart ayında yaptığı bir duyuruyla algoritma tabanlı bir zaman çizgisi hazırlığında olduğunu açıklamıştı. Öyle görünüyor ki gerekli altyapı çalışmaları nihayet tamamlandı ve bu yeni zaman akışı kullanıcılara sunulmaya başladı.

Facebook bünyesindeki bu popüler hizmet tarafından yapılan açıklamada söz konusu değişikliğin temel nedeni olarak kullanıcıların kendilerine en uygun içeriği bulmalarına yardımcı olmak. Zira Instagram yetkililerinin bir blog gönderisinde verdiği istatistiklere göre "kullanıcılar kendi akışlarındaki içeriklerin ortalama yüzde 70'ini kaçırıyor". Bu da yüzde 30'luk dilimde yer alan gönderilerin hangileri olduğunu kullanıcılar için oldukça önemli bir hale getiriyor.

Twitter'ın kullanıcılara devre dışı bırakma olanağı da sunan yeni algoritmasının aksine, Instagram'ın bu yeni zaman akışını tıpkı Facebook'ta olduğu gibi devredışı bırakmak olanaklı değil. Bu özellikle doğrudan bir zaman akışı görmek isteyen kullanıcılar için olumsuz bir oluşturabilir, fakat yine de her bir kullanıcının profiline giderek onların hesabındaki akışı kronolojik bir biçimde görmek hala mümkün.

Okuyucu Yorumları