Instagram'daki bazı yorumlar artık silinebilir!

Instagram, yeni bir güncellemeyle birlikte, yorumlar üzerinde daha fazla kontrol olanağı sunuyor!

Instagram'ın beklenen yeniliği geldi!

Instagram, kullanıcıların paylaştığı görsellerin altındaki yorumlarda belirli ifadelerin görülmesini engelleyen yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Platform bu yeni özellik sayesinde kullanıcılara rahatsızlık veren taciz durumlarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz Pazartesi itibariyle uygulamanın seçenekler menüsüne eklenen bu özellikle birlikte Instagram'ın Yorumlar aracı kullanıcıların tercihine bağlı olarak belirli anahtar kelimeler üzerinden ilgili ifadelerin görülmesini engelleyecek. Kullanıcıların bu özelliği çeşitli küçültücü ifadeler, spam mesajlar ya da kin ve nefret dolu hashtag'lere karşı kullanması bekleniyor.

Instagram ayrıca bazı varsayılan ifadeler içeren bir liste önererek kullanıcılara da bu anlamda kolaylık sağlıyor. Bu en yeni güncelleme ayrıca yorumlar kısmında en üstte görünen yorumlarda da yeni bir düzenleme getirecek. Buna göre artık en yukarıda görülen yorumlar yenilik sırasına göre değil konuyla olan ilgilerine göre belirlenecek.

Çevrimiçi ortamda taciz hadiselerine karşı önemli bir adım atan Instagram bu anlamda tek sosyal medya platformu da değil. Geçtiğimiz yıl Twitter da benzer bir karar alarak bir anahtar kelime filtresi uygulamaya başlamış ve kullanıcılara belirli yorumları önleme olanağı sunmuştu.

Okuyucu Yorumları