Instagram'dan Facebook benzeri "haber akışı"

Instagram, Facebook'tan ilham aldı; bu önemli yenilik için kolları sıvadı!

Instagram'dan sürpriz yenilik

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, sosyal dev Facebook'un önemli bir özelliğinden ilham alacak gibi görünüyor. Zira, uygulama yakın bir gelecekte Facebook'un Haber Akışı formatında yaptığı gibi kullanıcıların en çok önemsediğine inandığı içerikleri göstermek için paylaşılan fotoğraf ve videolarda yeni bir düzenlemeye gidebilir.

Söz konusu yeni düzenlemede başvurulacak en önemli referans kaynağı ise bir kullanıcının diğerleriyle olan yakınlığı olacak. Örneğin Insatgram'daki yakın bir arkadaşınızın dün geceki bir konserde çektiği fotoğraf, ertesi sabah kahvaltıda neler yediğini gösteren fotoğrafın daha yukarısında görülebilecek.

Halihazırda geliştirme aşamasında olan özelliğin önümüzdeki aylarda kullanımda olacağı belirtiliyor. Instagram yetkilileri ayrıca bu süreçte alacakları geri dönüşleri de değerlendireceklerini açıkladı. Zira ilk aşamada bu özellik yalnızca küçük bir kullanıcı yüzdesi için geçerli olacak.

Instagram'ım mevcut akışına iyice alışan kullanıcıları düşünürsek, bu yenilik bir tür risk olarak da değerlendirilebilir. Geçtiğimiz aylarda Twitter'ın benzer bir kararla tweet'leri zaman sırasının dışında başka unsurlara göre yeniden sıralamaya başlaması da birçok kullanıcının tepkisiyle karşılamıştı.

Okuyucu Yorumları