Instagram'dan yeni kimlik doğrulama sistemi

Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram, yaptığı yenilikle yeni bir döneme merhaba diyor...

Instagram'da yeni dönem!

Instagram'ın yıllar içerisinde ne kadar büyük bir sosyal medya platformu haline geldiğini, buradaki en ünlü 10 hesabın her birinin 30 milyonu aşkın takipçisi olmasına bakarak bile anlamak mümkün. Sosyal ağın ulaştığı bu popülarite Instagram yöneticileri daha kapsamlı güvenlik önlemleri almaya da yönlendiriyor. Kullanıcıların oturum açma sürecine yeni bir aşama daha ekleyen Instagram artık iki faktörlü bir kimlik doğrulama sistemi uygulamaya karar verdi.

Facebook bünyesinde yer alan uygulamanın yetkilileri Engadget'a verdiği demeçte bu iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin kademeli bir biçimde bütün kullanıcılara ulaştırılmaya başldığını belirtti. Buna göre bazı kullanıcıların bunu aktive etmesi biraz zaman alabilir. Fakat bu özellik sonunda bütün kullanıcılara sunulacak.

Instagram aslında bu iki faktörlü sistemin bir benzerini geçtiğimiz yılın sonlarına doğru test etmeye başlamış. O zamanlar test edilen sistemde kullanıcılar, kendilerine verilen sıfırlama kodlarını saklamaları gerekiyormuş. Fakat bu yeni sistemde kullanıcıların oturum açmak için iki ayrı aşamada şifre girmeleri gerekiyor.

Okuyucu Yorumları