Intel 2013'e çok güçlü girdi

Donanım devinin en tepesinden gelen açıklama, rakiplerini kıskandıracak kadar iddialı!

İşler tıkırında!

Birkaç aya kadar emekli olmak için Intel'den ayrılacak olan Intel'in başkanı, Paul Otellini, Intel'in mali durumu ve piyasalardaki etkinlikelri hakkında bilgi verdi.

Wall Street analistlerinin de katıldığı toplantıda, şirketin durumu hakkında bilgi veren Otellini, şirketin her pazarda çok iyi durumda olduğunun altını çizdi. PC sektöründe, tabletler nedeniyle ufak sıkıntılar yaşansa da özellikle sunucu alanında, Intel'in rakipsiz olduğunu vurgulayan Otellini, depolama ve ağ pazarında da büyümenin hızla sürdüğünü anlattı.

Windows 8 ile beraber, Intel işlemcilerini kullanan tabletlerin pazardan pay almaya başladığını vurgulayan Otellini, bu tabeltlerin daha da yaygunlaşacağını ayrıac, Intel Atom işlemcili telefonalrın da piyasada önemli pazar payı alacağının altını çizdi.

Otellini, 2013'te piyasaya sürülecek Haswell işlemcilerin, yeni bir işlemci için yapılan en büyük adım olduğunu da vurguladı. Özellikle güç tüketimi konusunda çok iddialı olan Haswell işlemileri sayesinde, dizüstü bilgisayarlarda büyük gelişmeler yaşanacağını anlatan Otellini, Haswell'in güç tüketim teknolojisinin çok karmaşık ve ileri bir algoritma olduğunu ve devrim yatacağını anlatarak, 2013'te Haswell ile birlikte şirketin daha da güçleneceğini söyledi.

Okuyucu Yorumları