Intel 3D laptop kamerası geliştiriyor

Intel'in 2014'te ortaya çıkaracağı kameralar laptop'lar için bambaşka bir dünyanın kapılarını açacak

Bu kameralar çok özel!

Intel'den ilginç haberler var. Laptoplara yerleştirilmek üzere tasarlanan yeni 3D kameraların yetenekleri, herkesi heyecanlandıracak.

Intel, "derin hisleri" olan bir kamera tasarlıyor. 3D yeteneği olan kamera, hareketleri detaylıca analiz edebilecek ve sanal dünya ile gerçek dünya arasında bağlanrı kurabilecek. Buin genişletilmiş yetenekleri olan Webcam, insan hislerini anlayabilecek. Böylece klavye başındaki kullanıcının ruh haline göre tepkiler verebilecek. Ayrıca video oyunlarına ve web konferasnlarına da yeni bir boyut getirebilecek olan kamera, kullanıcının yüzündeki en küçük hareektleri bile analize edebilecek yeteneğe sahip olacak.

Kamer kullanıcının mutlu olduğunu, güldüğünü, heyecanlandığını, hüzünlü olduğunu, keyifsi veya yorgun olduğunu anlayabilecek.Intel'in şu anda bunları yapabilecek algoritmaları hazırladığını ancak teknolojiyi daha da mükemmelleştirmek için çalıştığını vurgulayan Intel Algısal Ürünler ve Çözümler yöneticisi Anil Nanduri bu geniş algı yeteneğine sahip 3D kameraların, 2014'ün ikinci yarısında, dizüstü bilgsayarlara ekleneceğini bildirdi.

Kamer ayrıca, içinde bulunduğu alanın 3D detaylarını da algılayabilecek ve böylece mekanların 3D haritasını elde edip basmak mümkün olacak. Ayrıca başka bir örnek işlev olarak da, kullanıcı kameraya parmağıyla bir objeyi işaret ettiğinde, kamera ilgili objeyi analiz ederek kimliğini teşhis edebilecek. Bu ürünün online mağazalardaki muadillerini bulabilecek, fiyat karşılaştırmalarını alıp kağıda basmak mümkün olacak.

Göz takip özelliği sayesindeyse, örneğin küçük çocukların okuma alışkanlıkları analiz edilebilecek. Çocukların üzerinde takıldığı, okumakta zorlandığı kelimeleri tespit etmek kolaylaşacak, böylece çocuk gelişiminde daha bilinçli yönlendirme yapmak mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları