Intel'de önemli bir adım atılıyor...

Intel, iki önemli bölümünü, PC ve mobil bölümlerini birleştirmeye hazırlanıyor. Bunun anlamı ise...

Intel'de bir şeyler oluyor!

Intel'in mobil ve PC bölümlerinin birleştirilmesi, Client Computing Group (CCG) çatısı altında toplanması ve şu anki PC bölümünün başında bulunan Kirk Skaugen tarafından yönetilmesi söz konusu.

Bu birleşme, büyük ihtimal ile önümüzdeki yılın başlarında olacak ve duyuru da büyük ihtimalle Las Vegas'daki CES'te gerçekleşecek. SoC geliştirmesinin CCG'ye katılması ile beraber The Mobile and Communications Group'un (MCG) dağılması bekleniyor. MCG'nin geri kalan kısmı ise yeni bir kablosuz grubunun bel kemiğini oluşturacak.

Bu yeni strateji ile Santa Clara merkezli firmanın mobil ve masaüstü ile server gruplarını eşit tutmaya çalıştığı düşünülüyor. Bunun anlamı da, en son teknolojilere ulaşımın yanı sıra, genel Core ve Atom benzeri ürünlerde daha yüksek IPC ve daha iyi geçiş teknikleri, güç kullanımı ve ısı dağılımı olması olacak.

Ayrıca AMD'yi artık büyük bir rakip olarak görmeyen Intel'in, kaynaklarını daha önemli alanlara, örneğin mobil alanına yoğunlaştırmak istediği de konuşulanlar arasında...

Okuyucu Yorumları