Intel, arabaların güvenli olmasını istiyor...

Arabaların da hack'lenmeye başlaması, teknolojinin dev şirketini harekete geçirtti!

Arabalar hack'lenmesin!

Intel, bağlantılı araç sektörü ile olan ilişkisini yeni kurduğu Automated Security Review Board (ASRB) komitesi ile geliştirmeyi planlıyor. Bu yeni komite, gelecekteki bağlantılı araçların tamamen güvenli olduklarından emin olmayı amaçlıyor. Grubun öncelikli odağı ise araçların içerisindeki her şeyi kontrol eden siber-fiziksel sistemler olacak.

Intel Security yöneticisi Chris Young'ın belirttiği üzere "otomobillerde, siber saldırılara karşı çıtayı yükseltmek zorundayız. ASRB'nin yardımı ile Intel, güvenliğe öncelik veren çalışmalar yapabilir ve siber güvenliğin her bağlantılı arabanın tasarımında gerekli bir malzeme olmasını sağlayabilir. Yolda güvenli olmamızdan daha özel olan çok az şey bulunuyor ve bu da ASRB'yi şu anda doğru fikir yapıyor."

Siber-fiziksel tanımlaması, farklı bilişim elementlerinden oluşarak fiziksel cisimleri kontrol eden sistemler için kullanılmakta. Bağlantılı arabalar söz konusu olduğunda da bu sistemler, aracın yolda kalmasını sağlayan neredeyse her şey oluyor.

Intel'in bu konuya katılım göstermesi, gelişmiş bir otomotiv gelişimi platformunun oluşturulması ve araştırmaların yapılması için imkan yaratacak. Bulunan ve paylaşılan bulgular sayesinde de araçların güvenliği arttırılmış olacak. Ayrıca Intel, gruba en fazla katkıyı yapan üyeye yeni bir araç hediye edecek ve böylelikle de komitenin mümkün olan en yüksek güvenlik standartlarını sunması sağlanacak.

Özellikle gelecekteki bağlantılı arabalar düşünüldüğünde siber güvenlik en önemli endişelerden birini oluşturuyor. ASRB'nin oluşturulmasının yanı sıra Intel Security'nin sahibi olduğu McAfee markası, sürücüsüz araçların ortaya çıkartacakları farklı güvenlik tartışmalarını belirten açıklamada bulunmuştu. Bu açıklamalarda da belirtildiği üzere en önemli sistemlerin içerisinde frenler ve yön kontrolü, uzaktan çalıştırma, hava yastıkları ve ışıklandırma sistemleri bulunmakta.

Bu komitenin oluşturulması ile beraber de güvenlik kaygılarının en azından bir kısmının üstesinden gelinmesi amaçlanmakta...

Okuyucu Yorumları