Intel Barebone işine giriyor!

Intel, yeni PC serisi ile bilgisayar dünyasında dengeleri temelden sarsacak!

Intel NUC'ları duydunuz mu?

Intel, Core i7 tabanlı barebone PC'ler üretmek için hazırlık yaptığının altını çizdi.

Intel'in yeni "Next Unit of Computing" (NUC)konseptinin bir parçası olacak yeni Barebone PC'ler, 10x10x5 cm boyutlarında kutuların içinde geliyor. Güç kaynağı da dışarıda olan bu yeni PC'ler bir Ultrabook gücünde olacak ancak optik sürücü, klavye, ekran gibi maliyeti arttıran bileşenleri içermiyor. Dolayısıyla, evinde veya işyerinde halihazırda bu bileşenlere sahip olan kullanıcılar, salonlarında, oturma odalarında, ofislerinde kullanmak için fiyatı daha uygun olan bu Barebone PC'leri tercih edebiliyor. IP TV, ev sunucusu gibi kullanım alanlarında, uygun fiyatlı ancak güçlü PC'lere ihtiyaç duyan kullanıcılar için Barebone PC'ler büyük bir fırsat sunuyor.

Intel'in NUC konseptinde ilk ürettiği model, DC3217BY, henüz Core i3 işlemcisi ile kullanıcının karşısına çıktı ancak Intel önümüzdeki yıl NUC'ları Core i7 ile donatmak üzere hazırlık yapıyor. İlk NUC modeli, 3 USB , 1 HDM girişine ve bir Thunderbolt arayüzüne sahip.

Intel, Aralık ayında, çift HDMI ve HD-grafik-4000 ile donalı DC3217IYE modelini piyasaya sürecek. Yeni yılda ise üçüncü bir NUC modeli de piyasaya çıkacak. Böylece, PC pazarında NUC'lar da artık önemli bir oyuncu olacak.

Intel'in NUC konseptindeki yeni Barebone PC'lerinin ilki için satış fiyatının 300 dolar olacağı konuşuluyor. Sadece, kasa, işlemci ve anakarttan oluşan yeni Babebone PC'leri alan kullanıcılar, PC'lere kendi tercihlerine göre işletim sistemi, sabit disk, güç kablosu ve RAM ekliyor.

Okuyucu Yorumları