Intel Başkan Yardımcısı Türkiye’ye geliyor

Satış ve pazarlama stratejileriyle, Intel® Centrino™ mobil teknolojisinin, dünya pazarında hızla yükselmesini sağlayan Intel Başkan Yardımcısı Anand Chandrasekher, 24 Haziran 2005 tarihinde Türkiye’ye geliyor.

Intel Başkan Yardımcısı Türkiye’ye geliyor

Chandrasekher, Intel’in yeni çift çekirdekli Intel® Pentium® D işlemcisine dayanan dijital ev ve yeni ofis platformlarını tanıtacak.

Mobilitede yeni bir dönem başlatan Intel® Centrino™ mobil teknolojisini dünya pazarı ile tanıştıran Anand Chandrasekher, Intel’in kullanıcıları için geliştirdiği çift çekirdekli işlemci teknolojisine dayanan ev ve yeni ofis platformlarını tanıtmak üzere 24 Haziran 2005 tarihinde Türkiye’ye geliyor. Anand Chandrasekher, çift çekirdekli işlemciye dayanan dijital ev ile yeni ofis platformlarının sahip olduğu teknolojileri paylaşacak.

Intel Başkan Yardımcısı Anand Chandrasekher, 1988 yılından beri çalıştığı Intel’de, tüm dünyadaki satış ve pazarlama operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Chandrasekher, 2001 yılında Mobil Platform Grubu’nun Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Mobil bilgisayar kategorisindeki Intel’in platform çözümlerinin, mimarisi, tasarımı, geliştirilmesi ve pazarlamasından sorumlu olan takımın başında yer aldı. Intel’in mobil teknolojisinin kalbi olan Intel Centrino mobil teknolojisinin stratejik kararlar, platform planlaması ve iş yönetiminden sorumlu olan Chandrasekher, 2003 yılında Intel Kurumsal Başkan Yardımcılığına atandı.

Mobil Platform Grubu’ndan önce Chandrasekher, Intel Mimari Grubu’nda Başkan Yardımcılığı ve Intel’in kurumsal, mobil ve masaüstü platform ürünlerinin stratejik planlama ve pazarlama aktivitelerini yönettiği Intel Mimarisi Pazarlama Grubu’nda Genel Müdür olarak görev aldı. 1997 yılında Chandrasekher, Intel İş İstasyonu Platform Grubu’nu oluşturdu ve 1999 yılına kadar gruba başkanlık etti. 1995 – 1997 yılları arasında, o dönemde Intel CEO’su olan Craig Barrett’ın teknik asistanlığı görevini üstlendi.

Cornell Üniversitesi Bilgisayar Bilimi bölümünden mezun olan Anand Chandrasekher, aynı üniversitede Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisansı yaptı. Cornell's Johnson Graduate School of Management’ta işletme yüksek lisansı yapan Chandrasekher, halen Cornell programlarının ve Amerika Hindistan Vakfı’nın destekleyicisi.

Okuyucu Yorumları