Intel CES 2014 fuarında şahlandı

Intel'in CES 2014'te tanıttığı yeni teknolojiler, dünyayı tamamen değiştirecek kadar güçlü...

Intel'den "minik Edison!"

Intel CES 2014 fuarında dünyayı daha mobil ve daha akıllı yapacak yeni ürünlerini tanıttı.

Intel'in CEO'su Brian Krzanich, CES 2014 için düzenlediği toplantıda, çığır açacak yeni Intel ürünlerini tanıttı. Giyilebilir bilgisayarlar alanına odaklandığı dikkat çeken Intel'in SD kart büyüklüğündeki mini bilgisyarı Edison da çok büyük ilgi gördü.

Bugünkü anlamıyla giyilebilir bilgisayarların tam anlamıyla ihtiyaçlara cevap vermediğini vurgulayan Brian Krzanich, giyilebilir bilgisayarların daha küçük, daha pratik, daha hafif ve daha güçlü olması gerektiğini anlatırken bu amaçla Intel'in ürettiği yeni çözümleri tanıttı.

Akıllı Asistan

Intel'in tanıttığı ilk cihaz, telefona Bluetooth ile bağlanan bir kulaklık olan Akıllı Asistan oldu. Sıradan bir Bluetooth kulaklığa benzeyen Akıllı Asistan aslında telefonu hiç dokunmadan kontrol etmeye yarayan bir kontrol cihazı. Sesle komut alan asistan sayesinde, telefona hiç dokunmadan onu yönetmek mümkün oluyor.

EDISON

Intel'in sadece bir SD kart boyutlarındaki mini PC'si Edison aslında Pentium sınıfı tam bir bilgisayar. Intel'in çok beğenilen Raspberry Pi modelinin gelişmiş bir versiyonu olan Edison'un 2014'ün en çok ilgi çeken ürünlerinden biri olacağına hiç şüphe yok. Edisson sayesinde, çok güçlü ve çok doğal giyilebilir bilgisayarların üretilebilmesi de bekleniyor.

Nursery 2.0

Intel'in Edison PC'lerin tanıtımı amacıyla Wolfram şirketiyle ortak olarak hazırladığı bu bebek tulumu da herkesin ilgisini üzerine topladı. Edison sayesinde hazırlanan bu giyilebilir bilgisayar veya diğer adıyla akıllı kıyafet, gece boyunca bebeğin ateşini, kalp ritmini, nefes alışverişlerini ölçerek bebeği sürekli kontrol ediyor ve anormal bir durum yaşanırsa derhal ebeveynlerin telefonlarına uyarı gönderiyor. Intel ayrıca, Edison PC ile geliştirilecek yeni uygulamaları desteklemek için 1.3 milyon dolarlık ödül dağıtacağını da açıkladı. Bu ödülün de yakında, yepyeni akıllı giyilebilir bilgisayar uygulamalarının ortaya çıkmasını hızlandırması bekleniyor.

Windows ve Android

Telefon üreticilerinin yapamadığını Intel'in yaptığını görüyoruz. Intel, hem Windows hem de Androd sistemlerine sahip tabletler üretmek için gerekli alt yapıyı da geliştirmiş. Bu yeni teknoloji sayesinde, kullanıcılar tabletlerinde veya dizüstü bilgisayarlarında hem Windows hem de Android işletim sistemini aynı anda kurabilecekler ve aralarında geçiş yapabilecekler.

Okuyucu Yorumları