Intel: Çok çekirdekli CPU'lar için dev adım!

Intel, çok çekirdekli CPU'lardan daha fazla verim almak için paraya kıydı. İşte paranın gittiği yer.

Intel'in hiç şakası yok!

Intel, işlemcilerinin potansiyelini ortaya çıkartıp gücünü kullanabilecek yazılımların geliştirilmesi için büyük bir adım atarak, yazılım firması RapidMind'ı satın aldı.

Intel, RapidMind'ın veri paralelliği ürünlerini müşterilerine sunacak. Intel hali hazırda yazılım derleyiciler, ara yazılımlar ve programcıların çok çekirdek ve hyperthreading özelliklerini kullanmasını sağlayan diğer araçları sunuyor.

Intel, çalışanların hepsinin değilse de büyük çoğunluğunun işine devam edeceğini belirtiyor ve firma çalışanlarının paralel programcılıktaki yeteneğini övüyor.

Intel Haziran ayında 884 milyon dolar harcayarak yazılım geliştirme araçları ve işletim sistemleri sunan Wind River'ı satın almıştı.

CHIP Online'ın yorumu:
Çok çekirdekli işlemcilerin iyice olgunlaştığı, ancak yazılımların çok çekirdeğin bütün imkanlarından yeterince verimli bir şekilde faydalanamadığı bu günlerde, bu oldukça iyi bir adım gibi görünüyor. Intel'in programcı araçlarına verdiği önem, mevcut işlemcilerin gerçek potansiyelinin kullanılmasında ve yazılımların daha iyi performans göstermesinde etkili olacaktır.

Okuyucu Yorumları