Intel'den 2014 bombaları!

2014 yılının tablet ve ceplerini uçuracak canavarlara, şimdi de Intel'in canavarları eklendi!

Intel'den 2014 bombaları!

Yeni Atom işlemcileri ile Intel'in hedefinde, 2016 yılına kadar mobil cihazların grafik performansını altı kat, CPU performansını ise 15 kat arttırmak var. Intel bu amaçla, 64 bit yeni Atom işlemcileri 2015 yılında öncelikle akıllı telefonlarda kullanmak istiyor. Yeni Atom işlemcilerde entegre modem de bulunacak ve düşük seviye cihazlar için uygun olacak.

Intel performans konusunda en güçlü işlemcileri üretirken aynı zamanda cihazların pil ömürlerini de uzatmak istiyor. Bunun için yeni işlemciler 14 nm üretim teknolojisi ile üretilecek. Bu da işlemcilerin çok daha az enerji harcaması anlamına geliyor.

2014'ün sonlarına doğru Intel, Cherry Trail isimli yeni bir yüksek kapasiteli mobil işlemci piyasaya sürecek. İşlemcide Airmont isimli yeni CPU tasarımı kullanılacak. Airmont, yeni nesil grafik teknolojisine sahip olacak. 2015 yılında ise Broxton isimli yeni bir mobil işlemci piyasaya çıkacak. Goldmont CPU tasarımına sahip olacak olan Broxton ayrıca çok yeni bir çip tasarımı ile gelecek. Bu tasarımda, diğer bileşenler çipe kolaylıkla bağlanabilecek.

2016'da ise Merrifield isimli diğer mobil işlemci piyasaya çıkacak. 22 nm teknolojisi ile üretilecek olan işlemcinin aynı zamanda 4 çekirdekli versiyonu da olacak.

Giriş seviyesindeki telefonlar içinse Intel 2014 yılında Sofia isimli bir işlemci çıkaracak. Bu işlemcide aynı zamanda 3G modem de bulunacak. 2015 yılında bu modem LTE modeme yükseltilecek. Sofia'nın mimarı ise x86 yapısında olacak. Böylece Windows telefon ve tabletlerinde sorunsuzca çalışacak.

Okuyucu Yorumları