Intel'den 4 yeni işlemci daha...

Intel Tayvan'da devam eden Computex'te 4 yeni işlemcisini ardı ardına görücüye çıkardı...

Intel'den 4 yeni işlemci!

Intel, Computex'te 4 yeni işlemcisini tanıttı. Yeni nesil işlemciler arasında 'ultra-ince' dizüstülerin yaygınlaşacağının bir göstergesi olarak düşük güç kullanan bir işlemci sürümü ile uygun fiyatlı bir yonga seti de bulunuyor. Intel'in ultra düşük voltajlı (ULV) işlemcileri, daha az enerji tüketerek daha uzun pil ömrüne izin vermenin yanısıra, 2.5 cm'den daha ince ve ağırlıkları yalnızca 1 ila 2,5 kg arasında değişen çok daha hafif dizüstü bilgisayarlar tasarlanmasına olanak sağlıyor. Intel Computex'de ayrıca, isteğe bağlı Intel® My WiFi teknolojisini kullanarak kablosuz bağlanabilen yeni cihazları da duyurdu.

Intel, Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen Computex 2009 fuarında, aralarında 'ultra-ince' dizüstü bilgisayarların temelini atacak düşük güç tüketimli yeni nesil işlemcilerin ve uygun fiyatlı bir yonga setinin de bulunduğu dört yeni nesil işlemci sürümünü tanıttı. Intel Mobil Platformlar Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mooly Eden, "Ultra düşük voltajlı Intel işlemcilerle güçlendirilen çok ince bir dizüstü bilgisayar, tüketiciler için son derece şık, ince kasalı ve şu anda pazarda eşi bulunmayan bir performans/enerji tasarrufu dengesi anlamına geliyor. Intel, hem uygun fiyatlı satılan hem de çok ince yapıdaki bu cihazlarla gurur duyuyor" diyor.

Intel, 3,06 GHz hızlarla, standart voltajlı (SV) Intel® Core 2 Duo işlemcilerdeki liderliğini pekiştiriyor. Düşük güç tüketimi sayesinde enerji tasarrufu sağlayan bu işlemciler, her zaman daha fazlasını arzulayan iş kullanıcıları ve tüketiciler için ileri seviyede mobil performans sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, çift çekirdek için düzenlenmiş uygulamaların yanı sıra, birden fazla yoğun uygulamayı aynı anda çalıştırdıklarında da performans artışını görme olanağı bulabiliyor.

Dizüstülere özel Intel GS40 Express Chipset

Dizüstülere özel Intel GS40 Express Chipset

Intel ayrıca, yeni ultra düşük voltajlı (ULV) dizüstü bilgisayarlar için Mobile Intel® GS40 Express Chipset'i de çıkardı. Bu yonga seti, ULV temelli dizüstü bilgisayarların, yüksek çözünürlük (HD), Windows® Vista™ Premium desteği ve entegre yüksek çözünürlüklü bilgi transferi (HDMI) gibi tüketici beklentilerini de karşılayan bazı özellikleri desteklemelerini sağlıyor.

Kablosuz bağlantı seçenekleri söz konusu olduğunda ise, tüketiciler dizüstü bilgisayarları için yerleşik WiMAX veya Intel® My WiFi teknolojisini seçebiliyor. Şu anda Intel My WiFi teknolojisini kullanan çok daha fazla sayıda cihaz, Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisine sahip dizüstü bilgisayarlara kablosuz olarak bağlanabiliyor. My WiFi teknolojisi, evde veya mobil durumda kablosuz baskı olanağı veriyor, paylaşım ve senkronizasyon için kamera, yazıcı, HD televizyon ve MP3 çalarları da içeren kablolu veya kablosuz 8 adede kadar WiFi sertifikalı cihazı bağlayarak bir dizüstü bilgisayarı WiFi kişisel alan ağına dönüştürüyor. Dünya genelinde birçok şehirde yüksek hız ve geniş bant WiMAX ağlarının kurulmasıyla birlikte yerleşik WiMAX, tüketicileri kendi ortak noktaları (hotspot) varmış gibi tüm şehirde 4G kablosuz alanına dahil ediyor ve için güçlü bir alternatif oluşturuyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları