Intel'den akıllı telefon atağı

Akıllı telefon pazarında henüz yeni sayılabilecek dev şirket, Android 4.1 atağıyla yine çok iddialı!

Android 4.1 müjdesi!

Intel, artık Medfield akıllı telefonlarında Android 4,1 nam-ı diğer Jelly Bean'i çalıştıracak. Şirketin başkan vekili Mike Bell, kendisi dahil birçok Intel çalışanının halihazırda Jelly Bean'li Medfield kullandığını söyledi.

Günümzde Intel çipli akıllı telefonların, Android 2,3 veya 4,0'la müşterilere ulaştığını belirten Bell, "Telefonlara Android 4,1'i kendi başımıza koyamayız. Bu üreticilerin ve dağıtımcıların işi. Test sürecinden sonra hangi işletimi kullanacaklarına onlar karar verir." dedi.

Intel akıllı telefon pazarında henüz yeni sayılır. Telefonlarında Intel'in tek çekirdekli Atom çipini kullanan Orange, ZTE, Lava International, Lenovo ve Megafon gibi şirketlere, önümüzdeki günlerde Motorola'nın da eklenmesi bekleniyor.

Bell, önceleri Intel'in bu piyasadaki işlerine şüpheyle bakan insanların, şimdilerde şirketin hızla büyümesine tanıklık ettiğini söyledi.

Intel, bu yılın sonlarına doğru çift çekirdekli bir Medfield akıllı telefonu çıkarmayı düşünyor. Bunun yanında daha az güç harcayan cihazlar üretmeyi hedefleyen şirket, gelecek yıl 22 nanometrelik çip kullanacak.

Şirketin, akıllı telefonlar için Android; tabletler içinse Windows 8'le anlaşması bekleniyor. Ayrıca Linux tabanlı Tizen OS, Tizen projesine destek vermeye devam eden Intel'in alternatifleri arasında yer alıyor.

Okuyucu Yorumları