Intel'den büyük bir adım daha

Intel'in nasıl bu kadar önemli bir donanım devi olduğu, bu haberimizde gizli...

Intel'den büyük bir adım daha

Intel'in yatırım şirketi Intel Capital, Silikon Vadisi'ndan, Şangay'a kadar, çeşitli bölgelerde on yeni şirkete toplam 40 milyon dolar yatırım yaptı.

Intel Capital'in başkanı Arvid Sodhani, Intel Capital'in 13. global zirvesinde, yaptıkları işe bakışlarını şöyle tanımaldı: "Dünya bizim istiridyemiz!"

Bir istiridyenin sabırla inci üretmesini bekler gibi, büyük bir sabırla yatırım yaptıkları şirketlerin yeni teknolojilerini geliştirmelerini beklediklerini vurgulayn Sodhani, toplantıda sabır özelliğinin de altını çizmiş oldu. Kısa sürede büyük kar etmeyi hedefleyen aç gözlü bir şirket olmadıklarını ifade eden Sodhi, buna rağmen orta ve uzun vadede yatırımlarından çok büyük geri dönüşler elde etmeyi beklediklerini de vurguladı.

Intel Capital'in amacının, gelişmiş teknolijilere yatırım yaparak insanların daha çok Intel mikroişlemcisi almasını sağlamak olduğunu ifade eden Sodhani, bunun için de mikroişlemcilerin gücünü ve yeteneklerini arttıran teknolojileri aramaya devam ettiklerini belirtti.

Yeni yatırım yaptıkları 10 şirketin de bu amaca yönelik çalışmaları olduğunu anlatan Sodhi, şirketleri de tanıttı.

-Los Altos'daki Box şirketi (www.box.com), her türlü cihaz için içerik paylaşımı teknolojileri hakkında çalışmalar yapıyor.

-Taiwan'daki Focaltech şirketi (www.focaltech-systems.com/En/index.aspx), dokunmatik ekran teknolojisinde kullanılan yeni devreler geliştirmek için çalışıyor.

-Hindistan'daki Hungama şirketi (www.hungama.org), dijital eğlence alanında faaliyet gösteriyor ve Hindistan'da 20 milyon kullanıcının 5.000'den fazla filme ulaşmasını sağlıyor.

-Kaliforniya'daki Jelli şirketi (www.jelli.com/landing), mobil platformlar için bir sosyal radyo yazılımı geliştiriyor.

-Kore'deki Lifo şirketi (www.lifointeractive.com), Facebook'ta 8 milyon kullanıcısı olan TrainCity oyununu geliştiriyor.

-Kaliforniya'daki NewAer (www.neuaer.com), WiFi, Bluetooth ve NFC teknolojileri geliştiriyor ve bunları lokasyon bazlı mobil uygulamalarla entegre ediyor. Böylece otomobilinizi nereye park ettiğinizi, telefonunuz sayesinde bulabiliyorsunuz.

-Brezilya'daki Pagpop (www.pagpop.com.br) mobil cihazlar ve PC'ler için ödeme servisleri geliştiriyor.

-Washington'daki Tier3 şirketi (www.tier3.com), internet servis sağlayıcıları için yararlı teknolojiler geliştiriyor.

-Çin'deki Transmension şirketi (www.transmension.com), dijital oyun teknolojileri geliştiriyor ve akıllı televizyonlara içerik iletmek için yeni teknikler yaratıyorlar.

-Yine Çin'deki Uucun şirketi (www.uucun.com), geçen yıl 20 milyon telefona indirilen bir mobil uygulama geliştiryor ve mobil ödeme sistemleri sağlıyor.

Sodhani, içinde Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkede faaliyette bulunduklarını ve yeni, ümit vaat eden teknolojileri aradıklarını vurgulayarak, yatırımlarını çoğaltarak faaliyete devam edeceklerini belirtti.

Okuyucu Yorumları