Intel'den Core™2 Duo İşlemci

Yeni marka ve ortak mikromimari, bilgisayar kullanıcıları için iyi bir bilgisayar seçimini, geliştiriciler için de yazılım tasarımını kolaylaştıracak.

Intel'den Core™2 Duo İşlemci

Intel tarafından yapılan açıklamaya göre, Intel® Core™2 Duo, Intel’in üçüncü çeyrekte çıkaracağı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için güçlü ve daha fazla enerji tasarrufu sağlayan işlemci ailelerinin yeni markası olacak.

Daha önce kod adı Conroe ve Merom olan, sırasıyla masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak Intel Core2 Duo işlemciler, yeni tasarlanan Intel® Core™ mikromimariye dayanıyor ve işlemci başına iki işlemci çekirdeği (veya beyni) içerdiğinden dolayı “Duo” adını taşıyor. Intel’in oyun severler (Gamers) için en yüksek performansa sahip olan işlemcisinin adının da Intel® Core™2 Extreme olacağı açıklandı.

Yeni işlemciler, işlemci üzerindeki devreyi ve transistörleri küçülten Intel’in gelişmiş 65nm tasarım ve üretim işlemci teknolojisi ile oluşturulacak. Bu kombinasyon, performans artışını maksimize ederken en düşük seviyede enerji kullanan işlemciler üretilmesini sağlayacak. Böylece daha az elektrik kullanan, daha yetenekli, daha şık, daha sessiz ve daha küçük mobil ve masaüstü bilgisayarlar üretilebilecek.

Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Grubu Genel Müdürü (CMO) Eric Kim, “Bu ortak masaüstü ve dizüstü markası ve mikromimarisi ile herkes, dünyadaki en güçlü ve en fazla enerji tasarrufu sağlayan işlemcileri kolaylıkla seçebilecek, yazılım geliştiriciler de farklı bilgi işlem alanları için yazılımları daha kolay yazabilecekler. Bu işlemcilerin, yaşamlarımıza hergün daha fazla sihir katan bilgisayarların kalbi ve ruhu olmasını istiyoruz” diyor.

Tüketici, oyun, dizüstü ve masaüstü bilgisayar pazarı dilimleri için ortak bir mikromimariye sahip olmak, yazılım geliştiricilerin daha verimli yazılım uygulamaları geliştirmelerini ve gerektiğinde bu özellikleri tüm kategorilerde paylaşabilmelerini kolaylaştırıyor.

Intel çift çekirdekli işlemciler, belleği yoğun olarak kullanan uygulamalarda daha fazla performansa sahip olmak için tasarlanmış olan Intel® Advanced Smart Cache isimli endüstrinin en yüksek entegre ön belleğini içerecekler. Ürünler ayrıca doğrudan işlemcilere yerleştirilmiş gelişmiş güvenlik, sanallaştırma ve yönetilebilirlik gibi özellikleri de destekleyecekler.

Tüketiciler ve kurumlar bu işlemcileri, Intel’in pazar ve kullanıcı odaklı platformlarının bir parçası olarak satın alabilecekler. Bu platformlar, kullanıcıların özel bilgi işlem ihtiyaçları için tasarlanmış, birlikte test edilmiş ve uyarlanmış Intel donanım ve yazılım teknolojilerinden oluşuyor: Kablosuz bilgi işlem olanağı sağlayan Intel® Centrino® Duo mobil teknolojisi, ev eğlencesine yönelik Intel® Viiv™ teknolojisi ve iş verimliliği platformu sunan Intel® vPro™ teknolojisi, bu yeni işlemcilerin çeşitli sürümleri tarafından desteklenecekler.

Yeni duyurulan markalarla birlikte görülen “2” sayısı, Intel Core işlemci serisine yeni bir tasarım ve üretim teknolojisinin eklendiğini gösterecek. “Duo” gibi terimler ise ürün başına işlemci çekirdeği sayısını göstermeye devam edecek.

Okuyucu Yorumları