Intel'den dev yatırım

Intel dijital ev kavramını geliştirmek için bilişim endüstrisine 200 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Intel Digital Home Fund (Intel Dijital Ev Fonu) kanalıyla yapılacak bu yatırım, hane halkının, ev ortamındaki çeşitli cihazlar üzerinden dijital fotoğraf, video ve müzik gibi çeşitli medy

Intel'den dev yatırım

Çektiğiniz videoyu el bilgisayarınızdan izlemek veya MP3’lerinizi müzik setinizden dinlemek ister misiniz? Intel, bilgisayarlarla elektronik ev cihazlarını buluşturacak dev bir yatırım programı başlattı.

Intel Capital tarafından yönetilecek bu yatırım, dijital ev kavramı çerçevesinde yazılım ve donanım üretimi yapmayı planlayan veya dijital ev için bağlantılar ve destek konusunda hizmet verecek firmaları teşvik edecek. Bu girişimle birlikte Intel, doğrudan, kişisel bilgisayarlar ve tüketici elektroniğindeki teknoloji liderliğini ve kablosuz ev networklerindeki öncülüğünü geliştirmeye devam ediyor.

Intel Başkan Yardımcısı ve Intel Capital Başkanı John Miner, “Eğitim ve eğlence amaçlı sayısal medya içeriğinin artışıyla birlikte, günümüzde artık insanlar, ev ortamındaki TV ve stereo müzik setleri, PC ve el cihazları gibi çok çeşitli araçlar üzerinde sayısal içeriği paylaştırmak, bu içeriği yönetmek ve ihtiyaca göre kurgulamak istiyorlar” diyerek Dijital Ev Fonu’nun Intel ürünlerinin bir tamamlayıcısı olarak dijital ev kavramının temel teknolojilerini ve içeriğini geliştirmeyi hedeflediğini söylüyor.

Intel Capital bu amaç hedefinde belli öncelikleri gözeterek bazı firmalara destek veriyor.

Örneğin;

- Bridgo, ev cihazlarına bağlantı sağlayan düşük maliyetli işlemciler tasarlıyor.
- Entropic, koaksiyal kablo üzerinden iletişim sağlanan ev network ortamı için bazı işlemciler geliştiriyor.
- Musicmatch, müzik parçalarını çalma, düzenleme ve kaydetmek için bazı yazılımlar üretiyor.

Intel’in bu girişimi, firmanın dijital ev kavramına yönelik programları içinde endüstri standardında cihazlar, içerik ve hizmetler üretilmesi için önemli bir adım olarak değerlendirilirken, firma temel işlemci teknolojileri, network cihazları ve tüketici elektroniği gibi temel iş alanlarındaki üretimini de sürdürüyor. Intel, dijital ev kavramı çerçevesinde medya içeriğini temel alan PC’lerde kullanılmak üzere yonga tasarımı, referans tasarımlar ve yazılım çözümleri, set-üstü elektronik kutular, sayısal medya adaptörleri, taşınabilir medya-çalarlar ve elbilgisayarları gibi yaygın bir alanda endüstrinin teknoloji gereksinimlerini karşılıyor. Intel ayrıca farklı üreticilerden gelen ürünlerin uyumlu çalışabilmesi için gereken UPnP teknolojileri için geliştirme ve test aygıtları sağlıyor. Intel böylece, kullanımı kolay, eksiksiz sayısal çözümleri piyasaya sunmayı hedefliyor.

Intel Başkan Yardımcısı ve Desktop Platform Grubu Genel Müdürü Louis Burns, günümüzde insanların PC’lerindeki MP3 kayıtlarını stereo müzik setlerinden de dinlemek istediklerini veya çektikleri sayısal videoları ve fotoğrafları, geniş TV ekranlarından veya elbilgisayarlarından görmek istediklerini ifade ederek, Intel’in bilgiişlem ve tüketici elektroniği olanaklarını birleştirdiğini ve evlerde kesintisiz bir medya ortamı sunmaya başladığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları