Intel'den küçük boyutlu büyük hedefler

Intel cep telefonlarına ve küçük el bilgisayarlarına gözünü dikmiş durumda.

Intel'den "Atom"izasyon

Intel'in pazarlama müdürü Sean Maloney, Intel'in Linux'a ve bütünleşik (gömülü) işletim sistemlerine olan yakın ilgisi sayesinde iki üç sene içerisinde Atom işlemcileri el bilgisayarlarında veya el bilgisayarı boyutlarındaki cihazlarda görebileceğimizi söyledi.

Intel geçtiğimiz Perşembe günü 884 milyon dolar ödeyerek Wind River şirketini satın almış, ardından da mobil cihazlar için geliştirilen mobil Linux sürümlerini desteklediğini bildirmişti. Wind River özellikle akıllı cep telefonları, ağ ekipmanları ve mobil internet cihazlarında uzmanlaşmış, bütünleşik işletim sistemleri üreten ve bu sistemlerin üretildiği yazılımları geliştiren oldukça özel bir yazılım firması.

Wind River'ı alırken amaçlarının düşük güç tüketimli ama performanslı PC mimarisine sahip Atom işlemcilerini PC-dışı ortamlarda tanıtmak olduğunu belirten Maloney, özellikle sağlık, otomobil ve eğlence sektörlerini hedeflediklerini söyledi: "Wind River'ı alarak işlemcilerimizle beraber işletim sistemi, her türlü yazılım ve geliştirme araçlarını da sunmayı düşünüyoruz. "

Intel'in kadim dostu ve PC sistemlerindeki yoldaşı Microsoft'un ise bu tür cihazlarda fazla bir gücü yok. Maloney'nin bu konudaki yorumu ise ilginç: "Microsoft'un bu konudaki hedeflerini bilmiyorum. Bunu bize değil, onlara sormalısınız. Ama onların da bir gün bu küçük cihazları düşünmeye başlayacağına eminim."

Okuyucu Yorumları