Intel'den son hamle: Classmate 2!

Intel'in yeni nesil ucuz laptop'u geliyor: Classmate 2'nin donanımı daha güçlü olacak.

Intel'den Classmate 2

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan Intel'den dün yapılan açıklamada, çocukların eğitimi için geliştirilen ve eğitimsel yönü ağır basan Classmate PC'lerin yeni donanım ve yazılımlar ile daha fazla kullanıcı dostu olacağı ifade edildi.

Konunun ayrıntılarına girmemeyi yeğleyen ve yakın gelecekte yeni jenerasyon Classmate PC'ler ile ilgili detaylı açıklama yapılacağını açıklayan Intel, birkaç ay içerisinde yeni laptop'ların kullanıma sunulacağının altını çizdi.

Söz konusu ürünün fiyatıyla ilgili bir açıklama yapmayan Intel'in sözcüsü Agnes Kwan, yeni jenerasyon laptoplar'ın kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılayacağını savundu. Bunun yanında geliştirilen yeni nesil Classmate PC'ler için geri bildirime çok önem verdiklerini dile getiren Kwan, bu konuda başta eğitimciler olmak üzere toplumun bazı kesimlerinden fikir aldıklarını da sözlerine ekledi.

Daha çok temel uygulamaların çalıştırılması için tasarlanan, dünyanın birçok yerine pazarlanan ve ilköğretime giden yaklaşık 500.000 öğrenciye ulaştırılması beklenen Classmate 2, bir önceki sürüme göre donanımsal olarak da oldukça geliştirilmiş.

Artan hız ve bellek kapasitesiyle Yılbaşı gibi kullanıcılarla buluşması öngörülen Classmate 2'in spesifik özellikleri ise şöyle: 1.6 GHz Intel Atom işlemci, 1GB RAM, 9 inç ekran ve 30GB HDD.

Okuyucu Yorumları