Intel'den yeni işlemci ve chipsetler

Intel bilgisayarlarının sınırlarını zorlamaktan hoşlanan oyun tutkunları ve multi medya meraklıları için geliştirdiği yeni işlemci ve chipsetlerini piyasaya sürdü.

Intel'den yeni işlemci ve chipsetler

Hyper-Threading (HT) Teknolojisini destekleyen Intel® Pentium® 4 işlemci Extreme Edition ve yeni 925XE Express chipset’in olanaklı kıldığı daha yüksek hızlı sistem veri yolu hızı, bu yeni, ilgi çekici platformun temelini oluşturuyor.

“Bilgisayar, dijital evlerin merkezine yerleştikçe, bilgisayar meraklıları, zengin içerik ve oyunlardan giderek daha fazla keyif alıyorlar,” diyen Intel’in başkan yardımcısı ve Masaüstü Platformları Grubu genel müdürü Bill Siu sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yeni 925XE Express chipset ve Intel Pentium 4 işlemci Extreme Edition; chipset, işlemci ve diğer bileşenleri bir arada sunarak bilgisayar alıcılarına belli avantajlar sağlamayı amaçladığımız platform yaklaşımımızın bir örneği.”

Yeni Intel® 925XE Express chipset platformu, bu yılın ilk aylarında piyasaya sürülen ve hızla yaygınlaşan, popüler 915/925X Express chipset ailesinin bir uzantısı. CPU ile sistem belleği arasındaki ana veri yolu olan yeni 1066 MHz sistem veri yolu hızı, ek güç gerektiren en son teknoloji oyunları ve medya araçları için gelişmiş performans düzeylerini de beraberinde getiriyor.

1066 MHz sistem veri yolu hızı, CPU ile sistem belleği arasındaki veri çıkışında yüzde 33’e** varan bir artış sağlarken, hem oyun hem de video montajı için daha hızlı film kareleri sağlayabiliyor. Bu sayede, üç boyutlu, kesintisiz, gerçekçi oyunlar ve maceranın en heyecanlı yerinde sorunsuz görüntüler elde edebiliyorsunuz.

925XE Express chipset ailesi ayrıca, ilk olarak 915/925X Express chipset’ler tarafından bilgisayar platformuna taşınan Intel® Yüksek Tanımlı Ses, hızlı DDR2 bellek ve PCI Express gibi özellikleri de içeriyor.

Yeni Sıra Dışı Performans Düzeyleri

Intel Pentium 4 işlemci 3.46 GHz Extreme Edition, 2MB’lık Level 3 önbellek ve HT teknolojisi sayesinde geliştirilmiş performans sunuyor. HT Teknolojisini destekleyen Intel işlemci, kendisini yeni işletim sistemleri ve uygulamalarına iki sanal işlemci gibi tanıtıyor. İşlemciler, boşta kalacak kaynakları kullanarak iki ayrı iş üzerinde eş zamanlı olarak çalışarak, aynı süre zarfında daha fazla iş yapılmasını sağlayabiliyor. HT Teknolojisine ve uygun chipset’e, BIOS’a, işletim sistemine ve uygulamalara sahip bilgisayarlarda %25’e varan performans artışı sağlanabiliyor.

HT teknolojisine sahip 60 milyondan fazla Intel işlemcinin satışıyla, birden fazla uygulama çalıştırılarak elde edilen yanıt süresinden daha fazla kişi yararlanıyor. Söz gelişi, oyun meraklıları genellikle oyun sırasında Internet üzerinden sohbet ediyorlar ve medya tutkunları çoğunlukla aynı anda birkaç farklı yüksek tanımlı ses ve görüntü akışları ile çalışıyorlar.

925XE Express chipset ayrıca 915 Express chipset’e kıyasla geliştirilmiş bellek zamanlamaları da uygulayarak, uzman kullanıcıların daha da yüksek performans düzeylerine ulaşmalarına olanak veriyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Bilgisayar üreticilerinden temin etmenin yanı sıra, Intel de, kutulu Intel Pentium 4 işlemci Extreme Edition 3.46 GHz ürününü dünyanın her yerindeki sistem entegratörleri için Intel yetkili dağıtıcılarına gönderiyor. 1.000 birimlik toptan satışlarda Intel Pentium 4 işlemci 3.46 GHz ürünü 999 dolara satılıyor. Bilgisayar üreticileri ve sistem entegratörleri için Intel ayrıca ATX ve mikro-ATX form faktörüne sahip masaüstü anakartlarının mevcut olduğunu duyurdu.

Okuyucu Yorumları