Intel'den, yeni nesil XEON işlemci

Intel, Core Mikromimarisine sahip ilk XEON işlemci serisini, 150’ye yakın sunucu üreticisinden aldığı destekle kurumsal dünyaya duyurdu.

Intel'den, yeni nesil XEON işlemci

“Woodcrest” kod adıyla geliştirilen yeni nesil Intel XEON 5100 serisi, önceki Intel ürünlerine oranla performansta %135’e, enerji tasarrufunda ise %40’lara varan artışlar sağlıyor

Intel, kurumların yüksek hacimli sunucu, iş istasyonları ve depolama ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği yeni XEON işlemci ailesi ile kurumsal bilgi teknolojileri pazarında çığır açmaya hazırlanıyor.

Intel Dijital Kurum Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Pat Gelsinger, “Intel Core Mikromimarisi, çift çekirdekli 64-bit performansından taviz verilmeksizin, performans ve verimlik artışı anlamında teknolojik bir mucize yaratmamıza olanak verdi. Bu mucizeyi Intel XEON 5100 işlemci ailesi ile tüm kurumların hizmetine sunuyoruz,” dedi.

Transistör boyutlarını ve harcanan enerji miktarını daha da azaltan 65 nanometre üretim teknolojisine sahip XEON 5100 serisi, “Bensley Platformu”nun bir parçası olarak birebir uyumluluk özelliği ile birçok sunucu segmentine hitap ediyor. Bensley platformu; FB-DIMM isimli daha hızlı ve daha güvenilir bellek teknolojisi, Intel Virtualization Technology, Intel Active Server Manager ve Intel I/O Acceleration Technology gibi en son sunucu teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor.

5100 serisi XEON işlemciler, 3.0 GHz’e kadar olan saat hızlarında pazara sunuluyor. 3 GHz’lik sürüm, 80 watt’lık bir Thermal Design Point (TDP)’e sahipken, diğer saat hızındaki işlemciler için bu değer 65 watt düzeyinde olacak. Intel, 3. çeyrekte yeni işlemci ailesinin sadece 40 watt Thermal Design Point (TDP) değerine sahip 2.33 GHz. bir verisyonunu da pazara sunacağını açıkladı. Woodcrest enerji harcama değerlerini dramatik ölçüde azaltan gelişmiş teknolojilerle donatılmış bulunuyor.

Intel, yeni XEON işlemci ailesinin, şirket tarihinde en hızlı çıkış yakalayan ürün olmasını bekliyor.

Okuyucu Yorumları