Intel, dört yeni mobil işlemcisini duyurdu

Intel, diz üstü bilgisayar pazarında dört yeni mobil işlemcinin duyurusunu yaptı. Tanıtılan yeni ürünler Intel’in endüstri öncüsü 90 nanometre işlemci teknolojisiyle üretilen Intel® Pentium® 4 Mobil İşlemcisinde ikinci bir neslin kapısını açarken Intel® Celeron® M İşlemci ailesinin de genişlemesini

Intel, dört yeni mobil işlemcisini duyurdu

Geniş ekran, tam boyutlu klavyeler ve birden çok sürücü özellikleri ile ön plana çıkan dizüstü bilgisayarlar için tasarlanan Intel Pentium 4 Mobil 538, 532, and 518 işlemciler yeni özellikleri ve yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Hyper-Threading (HT) teknolojisini destekleyen bu yeni işlemciler, 1MB Level 2 önbelleği, 13 yeni Streaming SIMD 3 Extensions (SSE3) uzantısı; Intel® NetBurst® mikromimarisinde sağladığı gelişmeler ve 3.20 GHz, 3.06 GHz ve 2.80 GHz hızlarıyla tam bir performans canavarı.

Intel Pentium 4 Mobil 538, 532, and 518 işlemciler, dizüstü bilgisayarların eskiye oranla daha az ısı üreterek çok daha güçlü ve güvenilir bir performans göstermesini sağlayan Enhanced Intel Speedstep® teknolojisi desteği ile de uzun pil ömrünü mümkün kılıyor.

Hyper Threading Teknolojisi’ni destekleyen Intel Pentium 4 Mobil işlemci, Intel® 852GME ve Intel® 852PM yonga setleriyle çalışıyor. HT teknolojisini destekleyen yeni Intel Pentium 4 Mobil işlemcilere sahip notebook kullanıcıları çoklu bağlantılı ve işlemci yoğunluklu multimedia uygulamalarından da faydalanabilecekler. Örneğin, kullanıcılar İnternetten müzik dosyaları ve video indirirken aynı anda oyunlarına büyük bir keyifle devam edebilecekler.

Intel’in mobil mikromimarisiyle üretilen Intel Celeron M 340 işlemci, 512 KB Level 2 önbellek, 1.50 GHz hız, 400 MHz sistem veriyolu desteği ve Intel Celeron işlemciden daha düşük bir oranda voltaj tüketimiyle öne çıkıyor. Bu azaltılmış güç tüketimi günümüzün gözde ince ve hafif notebook kasaları için ideal bir çözüm oluşturuyor. Intel Celeron M işlemciler, kullanıcılara, mobil çalışma için optimize edilmiş bir işlemci teknolojisi, yüksek mobil performansı, hafif ve zarif görünümlü notebook tasarımları için de uygun fiyatlı çözümler sunuyor. Intel Celeron M işlemcileri Intel® 855 yonga seti ailesi ve Intel® 852GM yonga seti ile çalışıyor.

Intel Pentium 4 Mobile 538, 532 and 518 işlemciler, 1000 adetlik siparişler için sırasıyla 294, 234 ve 202 dolara sunuluyor. Intel Celeron M 340 işlemciler için ise yine aynı miktarda siparişte 134 dolarlık fiyat belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları