Intel Dual Core işlemciler Baharda Piyasada

Intel, Dual Core işlemcilerinin üretimini resmi olarak başlattı. Üretici, iki farklı işlemci türünü ve bunların chipsetlerini ikinci yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sunacak.

Intel Dual Core işlemciler Baharda Piyasada

Bir taraftan Pentium işlemci ailesi Dual Core modelleri ile geliştirilecek, diğer taraftan ise “Pentium 4 Extreme Edition” ürün grubu ise iki çekirdekli işlemciler ile tamamlanacak.

Dual Core işlemciler, Intel’in açıklamalarına aynı anda birden fazla görevi yerine getirebilmek üzere tek bir işlemci üzerinde iki CPU çekirdeği barındırıyorlar. Bir işlemciyi iki mantıksal işlemciye ayıran “HyperThreading” teknolojisi ile beraber “Pentium Extreme Edition” dört yazılım kanalını işleyebilecek.

“Pentium 4 Extreme Edition” bir sonraki i955X Express chipseti ile beraber çalışacak. Bu, hızlı Dual Channel DDR2 hafıza, PCI Express ve High Definition Audio teknolojilerini de destekleyecek.

Üretici pazarlama stratejisi olarak Dual Core işlemcisi “Smithfield” modelini yeni “i945G Express” chipseti ve entegre grafik birimi olmayan “i945P Express” chipsetleri ile beraber sunacak.

Okuyucu Yorumları