Intel: Efsane CPU serisine son mu?

Intel bugünün en önemli işlemci serilerinden birini tarihe gömmeye mi hazırlanıyor? Detaylar burada.

Intel'den radikal karar!

Tayvan'da Intel'in Atom Z işlemcilerini üretmeyi durduracağı söylentileri hız kazandı. Netbook üreticilerinin kullandığı bu işlemciler, dedikodulara göre 2010'dan önce bitecek.

Endüstrinin içinden kaynaklara göre Intel, OEM müşterilerine yakında Atom Z serisi işlemciler için sipariş almayı durduracağını duyurdu. Ancak Intel, bugün yaptığı açıklama ile bu dedikoduları yalanladı. Ancak bu yalanlama bile, dedikodunun durması için yeterli olmadı. Kaynaklara göre, Intel bu açıklamayı sadece ortalığı sakinleştirmek için yaptı. Bilindiği gibi, 2008 Mart ayında ortaya çıkan Atom Z serisi işlemcilerin özelliği düşük güç tüketmeleri.

Pine Trail kod adlı, netbook'lara yönelik Atom işlemcinin yılın dördüncü çeyreğinde çıkması bekleniyor. Yılbaşında satışlar yükseleceği için zamanlama oldukça önemli.

Bu arada Atom Z işlemcisi kullanan Asus Eee T91 ve Sony Vaio P modellerine, eğer söylentiler gerçek olursa ne olacağı da merak ediliyor. Ancak Intel'in Acer, Asustek ve MSI gibi firmalara verdiği sözleri ve önceden verilen siparişleri yarı yolda bırakmayacağı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları