Intel, Giyilebilir Cihazlara Veda mı Ediyor?

Son günlerde işten çıkarma söylentileri yoğunlaşan Intel, iddialara göre radikal bir karar alabilir!

Intel havlu mu atıyor?

Intel, geçtiğimiz 2014 yılında Basis'i satın aldığında, bu hamlenin giyilebilir cihaz üreten firmayı daha da ileriye taşıyacağı beklentilerini oluşturmuştu. Fakat işler tahmin edildiği gibi gitmedi. Zira Basis'in bu satın almanın ardından ürettiği Intel destekli ilk ürününün alev alma gibi bir eğilimi olduğu ortaya çıktı ve nihayetinde bu yılın başlarında geri çağrıldı.

TechCrunch'ta yer alan bir rapor ise Intel'in giyilebilir cihaz konseptinden iyice uzaklaşacağını öne sürüyor. Buna göre firmaya yakın kaynaklar firmanın bu doğrultuda New Devices Group'taki birçok çalışanını da işten çıkaracağı iddia ediliyor. Aynı raporda ayrıca Basis Ruby adı verilen henüz duyurulmamış ve artık piyasaya sürülmesi de olanaksız olan bir fitness giyilebilir cihaza dair birkaç resim de mevcut.

Öte yandan Intel daha sonra konuyla ilgili Engadget'a yaptığı yeni bir açıklamada ise bu rapora tezat oluşturacak ifadelerde bulundu. Zira firma giyilebilir cihaz pazarından çıkmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını ve birçok yeni ürün hazırlığında olduklarını ifade etti. Nihai sonucun ne olduğunu; yani Intel tarafından yeni bir giyilebilir cihazın gelip gelmeyeceğini ise bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları