Intel IDF 2015'te IoT ve 5G vizyonunu anlattı

Teknoloj devi Intel, geliştiriciler forumunda IoT ve 5G vizyonuyla ilgili bilgi verdi!

Intel'in IoT ve 5G planları!

ABD merkezli işlemci devi Intel, büyük geliştirici konferansında yaptığı açıklamalarla, 5G ve IoT gibi konulara odaklanarak bu alanda önemli bir konuma yükselmek istediğini ortaya koydu.

Geleneksel IDF konferansında yeni nesil teknolojiler üzerinde görüş belirten Intel yeni yol haritası hakkında bilgi verdi. Şirket yeni vizyonuyla cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, uçan dronelar, robotlar ve otomobilleri 2020 yılına kadar hızlı yeni nesil 5G kablosuz ağa bağlamayı hedefliyor.

5G şebekeler güncel 4G LTE teknolojisine kıyasla 100 kat daha hızlı çalışabilecek. Bir diğer avantajı ise gerçek zamanlı tepki süresi ve IoT aygıtları üzerinde kontrol sağlayabilmesi. Bu da uzaktan yönetilebilen robotik ameliyatlar, kendi kendini süren otomobiller ve potansiyel olarak insanların droid haline dönüşmesinin kapılarını açacak.

Intel sadece 1ms gibi düşük gecikmeyle 5G'nin tele-tıp için uygun olacağını iddia ediyor. Şebeke ayrıca pil ömrü üzerinde minimal bir etkiye sahip olacak. Sürekli bir bağlantı gerektirmeyen cihazlar için tek bir şarın 10 yıla kadar sürebileceği ifade ediliyor.

Intel'in 5G vizyonu ileride yarı insan, yarı terminatörler görmemizi sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları