Intel, ilk Skylake işlemcilerini tanıttı!

Intel, Skylake mimarisine sahip ilk iki işlemcisini tanıttı: İşte Core i7-6700K ve Core i5-6600K...

Skylake bombaları patladı!

Intel, Windows 10'un kullanıcılara sunulmasının hemen ardından 6'ıncı nesil işlemcilerinin ilk iki örneğini ortaya çıkarttı. Intel Core i7-6700K ve Core i5-6600K modelleri, Intel'in 6'ıncı nesil Core ailesinin Skylake kod adıyla ortaya çıkan ilk iki üyesi olmasının yanında performans tutkunlarını hedeflemesiyle önem kazanıyor.

Skylake platformuyla yeni Z170 yonga setini ve LGA1151 CPU soketini hayatımıza sokan Intel, böylece bu yeni işlemcileriyle birlikte yeni bir anakarta ihtiyaç duyacak. PC bileşen üreticileri elbette yeni soketi için anakartları hemen hazırlayacaktır, ancak kullanıcılar için yeni platforma geçmenin yeni bir maliyet doğuracağı açık.

Intel'in yeni işlemcileri için fiyat etiketleri de belli oldu. Skylake Core i7 350 dolardan gelecekken, Core i5 ise 243 dolarlık bir fiyata sahip olacak. Her iki işlemcinin TDP (Termal Güç Tüketimi) değerinin 91 watt olduğu bilgisini de verelim. Bu güç tüketimi de bize yeni işlemcilerin yüksek performansı hedeflediğini gösteriyor.

Skylake mimarisine sahip yeni işlemciler elbette yalnız PC platformu için gelmeyecek. Intel, yeni nesil işlemci ailesinin notebook tarafına da geleceğinin sözünü veriyor. Açıkçası, Intel'in bu yeni duyurusunun ardından yeni nesil işlemcileri görmek için sabırsızlanıyoruz.

Okuyucu Yorumları