Intel'in önümüzdeki aylar için planları sızdı

AMD yeni Istanbul CPU'ları duyurdu, hemen ardından Intel'in yeni işlemcileri internete sızdı...

Yol haritası sızdı!

Intel'in sızan yol haritasına göre Ağustos başlarında sunuculara yönelik Xeon W5590, W3580, W3550 ve L5530 işlemciler ortaya çıkacak. Bunları Xeon X3470, 3460, 3450, 3440 ve 3430 takip edecek.

Lynnfield masaüstü işlemcileri ve 3400 ile 3420 P55 çipsetleri Eylül ayının başlarında gelecek. En yavaş Lynnfield işlemcinin saat hızı 2.66 GHz olacak ancak Hyperthreading teknolojisi bulunmayacak. Fakat 2.8 ve 2.93 GHz saat hızına sahip modellerde Hyperthreading teknolojisi olacak. Bu işlemciler şimdiki Nehalem bazlı Core i7 işlemcilerden daha uygun fiyatlı olacak. 2.66 Ghz Lynnfield işlemci 196 dolarken, 2.8 Ghz olan 284 ve 2.93 Ghz olan işlemci ise 562 dolar olacak.

AMD'nin yeni Istanbul'ları açıklanmışken...

AMD'nin yeni Istanbul'ları açıklanmışken...
AMD'nin yeni Istanbul işlemcileri açıklandı, Intel'in yol haritası internete sızdı...

Bütün bu bilgiler elbette ki resmi açıklamalara değil, sızan bilgilere dayanıyor. Güvenliği ve ağzı sıkılığı meşhur Intel'den bu bilgiler acaba gerçekten sızdı mı? Tam da AMD beş yeni Istanbul sunucu işlemcisi duyurmuşken bu bilgilerin sızması çok ilginç doğrusu. Acaba kullanıcılara biraz daha bekleyin, Ağustos ve Eylül aylarında bu ürünleri deneyip öyle karar verin, Istanbul'a geçmeyin mesajı mı verilmek isteniyor?

Masaüstü işlemcilerde ise i7'nin gücü herkesçe biliniyor. Ancak fiyatı pek memnun edici değil, uygun fiyatlı AMD alternatiflere yönelenlere de, daha uygun fiyatları modellerin geldiği bu sızıntı ile duyuruluyor olabilir. Elbette sızıntının kasıtlı olabileceği ihtimali sadece bir spekülasyon, ancak Intel-AMD çekişmesinde oldukça mümkün. Sızan bilgilerin doğruluğunu göreceğiz.

Okuyucu Yorumları